Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford chystá přiostřený pick-up Ranger Raptor. Co nabídne?

Naše téma
Dominik Valášek | 21.12.2017
Testování Fordu Ranger Raptor. | foto: YouTube/Ford Australia
Co se pick-upů týče, můžeme Američanům nabídku na jejich trhu jedině závidět. Třeba takový Ford F-150 Raptor by v oficiálním prodeji spousta zákazníků bezesporu ocenila, nicméně když už nemůžeme mít ten, přichází Ford alespoň s útěchou v podobě Rangeru Raptor.
Aktuální středně velký Ranger bude nahrazen novou generací, v jejímž rámci se objeví právě i špičková varianta Raptor, vyladěná u Ford Performance. Premiéra modelu má proběhnout hned ze začátku nadcházejícího roku a představí se jak americká, tak i evropská verze.

Doménou Rangeru Raptor, který by měl být nejschopnější a nejlepší středně velký pick-up do terénu, bude zvýšená světlá výška oproti standardnímu modelu, lepší výbava, terénní pneumatiky a samozřejmě i vylepšený vzhled. Očekává se také, že tuhá zadní náprava vymění klasická listová pera za vinuté pružiny. Ty sice nejsou tak příhodné pro těžké náklady, ale poskytují lepší jízdní vlastnosti.

Bohužel není žádným velkým překvapením, že proti americkému trhu, bude evropský Raptor ochuzen v oblasti motoru. Zatímco verze pro USA dostane s největší pravděpodobností benzínový šestiválec 3,5 EcoBoost, ta pro Evropu si bude muset vystačit s novým naftovým dvoulitrem, napojeným na nový desetistupňový automat s redukcí.

Jaký výkon motor nabídne, to zatím není známo. Rozhodně se však bude muset činit, aby překonal starší naftový pětiválec 3,2 litru v současném Raptoru, ale i konkurenci. Třeba Volkswagen Amarok V6 nabízí z naftového třílitru pěkných 224 koní (165 kW) výkonu. Na výsledná čísla jsme teda rozhodně zvědaví.

Žádné oficiální snímky zatím samozřejmě neexistují, takže si musíme vystačit s videem zachycujícím testování Rangeru Raptor v australském Outbacku.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů