Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford ukázal v Ženevě nové SUV EcoSport

Naše téma
Redakce | 13.03.2013
Ford EcoSport | foto: Ford
Ženeva – Evropská verze nového SUV jménem EcoSport má patřit k důležitým stavebním kamenům transformace evropských aktivit Fordu.
EcoSport stojí na globální platformě Ford pro vozy segmentu B a zákazníkům chce nabídnout agilitu a hospodárnost malého rodinného vozu v kombinaci s přednostmi typickými pro vozy SUV, jako jsou flexibilita či prostornost.

V nabídce se zařadí po bok nedávno představené nové generace Fordu Kuga. V následujících šesti letech chce společnost s modrým oválem ve znaku prodat v Evropě jeden milion automobilů typu SUV.

Nový EcoSport bude v Evropě k dispozici s několika pohonnými jednotkami, k nimž patří zážehový tříválec 1.0 EcoBoost (92 kW), zážehový motor 1.5 Duratec Ti-VCT o výkonu 81 kW a vznětový agregát 1.5 Duratorq TDCi (66 kW), s nímž by měl být EcoSport nejúspornějším automobilem ve své třídě.

„Nový Ford EcoSport v evropské specifikaci je extrémně úsporný, flexibilní i stylový a doplní naši nabídku malých vozů pro Evropu, kam již patří všestranný B-MAX, úspěšná Fiesta a nové Tourneo Courier," řekl Nick FitzGerald, šéfkonstruktér programu EcoSport.

EcoSport je první globální model značky Ford vyvinutý kompletně v Jižní Americe. Jeho první generace se začala prodávat již v roce 2003 a vytvořila na tamějším trhu zcela nový segment. Nový EcoSport se v Brazílii prodává od září loňského roku a měl by významně přispět k růstu značky Ford v Indii a Číně, kde bude jeho prodej zahájen během roku 2013.

S příchodem EcoSportu se evropská nabídka SUV značky Ford rozroste na dva modely. Ford plánuje prodávat v Evropě i příští generaci crossoveru Ford Edge, což je větší a luxusnější model. Během letošního roku navíc Ford spustí v Rusku výrobu sedmimístného SUV Explorer.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů