Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford ukázal příští podobu legendy. Nové GT má přes 600 koní

Naše téma
Redakce | 13.01.2015
dalších 7 fotek
Ford GT. | foto: Ford
Detroit/Praha /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Automobilka Ford si pro domácí autosalonu v Detroitu připravila opravdovou lahůdku. Vystavuje tu koncept nové generace supersportu GT. 
Produkční verze by se přitom od představené studie neměla příliš lišit, výroba totiž odstartuje už příští rok. Rok 2016 přitom Ford nezvolil náhodou. Právě v něm si připomene 50 let od slavného vítězství původního závoďáku GT40 ve čtyřiadvacetihodinovce v Le Mans. Nové GT má být oslavou tohoto triumfu.

A nejen to, novinka se údajně klání v Le Mans také zúčastní.

Ford GT.


Pod klasickým designem připomínajícím šedesátá léta se ukrývá moderní technika. Ford GT je postaven z lehkých materiálů, zejména z hliníku a karbonových vláken. Díky tomu se má chlubit výborným poměrem výkonu k hmotnosti.

Přesný údaj zatím Ford neprozradil. A tajnůstkářský bohužel byl i v případě dalších hodnot. Jediné, co víme, je, že dvěma turby přeplňovaný šestválec o objemu 3,5 litru nabídne výkon přes 600 koní.

Ford GT.


Motor spolupracuje se sedmistupňovou dvouspojkovou automatickou převodovkou, poháněna jsou samozřejmě zadní kola. 

Ovladatelnost ve vysokých rychlostech zlepšuje aktivní aerodynamika - zajímavě vypadá třeba automaticky stavitelný zadní spoiler.

Ford GT.


Za výklápěcími dveřmi se nachází dvoumístný interiér, v němž najdeme sportovní sedadla či zvláštně tvarovaný volant. Mimochodem, sedačky jsou napevno uchyceny k podlaze, řidič si tedy podle své postavy nastavuje pouze volant a pedály.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů