Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford ukázal nový S-MAX. Umí sám přizpůsobit rychlost značkám

Naše téma
Redakce | 24.09.2014
dalších 6 fotek
Ford S-MAX. | foto: Ford
Kolín nad Rýnem/Praha /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Letošní autosalon v Paříži nabídne celou řadu zajímavých premiér. Mezi ně se zařadí také představení nové generace Fordu S-MAX. Jedno z nejlépe jezdících "empévéček" dostane novou techniku a spoustu chytrých pomocníků.
Vzhled nového S-MAXu odpovídá současnému designovému jazyku značky a přitom v sobě nezapírá tvary končícího provedení (test aktuální generace si můžete přečíst zde). Jako první globální model značky bude vybaven dynamickými světlomety s diodami LED a technologií dálkových světel, která neoslňují protijedoucí řidiče.




Nabídka motorů zahrnuje tři naftové varianty a dvě benzinové jednotky. Zájemci o turbodiesel vždy sáhnou po dvoulitru TDCi, který je pokaždé naladěn na jiný výkon. Nejslabší provedení poskytuje 120 koní a je spojeno výhradně s šestistupňovou manuální převodovkou. Silnější - 150 a 180koňové - verze mohou být kombinovány s dvouspojkovou automatickou převodovkou Powershift.

Kdo dává přednost benzínu, může volit mezi novým agregátem 1.5 EcoBoost o výkonu 160 koní či 2.0 EcoBoost produkujícím 240 koňských sil. Výkonnější jednotka spolupracuje výhradně se samočinnou převodovkou, ke slabší Ford dodává jen manuál. Všechny motory samozřejmě vykazují nižší spotřebu paliva, k níž přispívá také třeba aktivní zavírání mřížky chladiče. Konkrétní hodnoty však zatím výrobce neprozradil.

K dipozici budé také pohon všech kol.

Ford S-MAX.


Stejně jako současná generace, i ta nová se bude prodávat s kabinou v konfiguraci s pěti, nebo sedmi sedadly. Přední dvojice sedaček může být na přání vybavena "chladící" a masážní funkcí, pasážeři na těch zadních zase mohou využít vlastní okruh klimatizace. Ford jinak slibuje mimořádně praktický a variabilní interiér, mluví o 32 způsobech uspořádání. Šikovnou vychytávkou je bezdotykové otevírání dveří od zavazadlového prostoru: stačí jen "vykopnout" nohu pod zadní nárazník a víko se samo otevře.

Výrazně se změnil vzhled palubní desky. Klasický přístrojový štít s analogovými "budíky" nahrazuje desetipalcový displej, který doplňuje osmipalcová dotyková obrazovka multimediálního systému Sync 2 na středovém panelu. 

Ford S-MAX.



A samozřejmostí je široká škála různých elektronických pomocníků. S-MAX dostane například předkolizní bezpečnostní systém, hlídání slepého úhlu, udržování vozu v jízdním pruhu nebo třeba inteligentní automatický parkovací asistent. Zajímavostí je omezovač rychlosti, který umí nastavit nejvyšší rychlost podle "přečtených" dopravních značek a dat ze satelitní navigace. Jinými slovy, když bude třeba na dálnici omezení na 80 km/h, vůz automaticky sníží rychlost právě na tuto hodnotu.

Nový Ford S-Max se začne prodávat v průběhu příštího roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů