Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford představí v Paříži hned čtyři novinky

Naše téma
Redakce | 28.09.2012
Nový Ford Mondeo | foto: Ford
Paříž - Společnost Ford Motor Company předvede na pařížském autosalonu nové Mondeo, Fiestu, EcoSport i Tourneo Connect.
„Nacházíme se v raném stadiu procesu, který je patrně nejagresivnější modelovou ofenzívou v historii evropského Fordu," řekl k tomu Stephen Odell, předseda představenstva a generální ředitel Ford of Europe.

Podle prognóz Fordu naroste evropský automobilový trh včetně Ruska během následujících pěti let o 20 procent, na 23 milionů vozů.

Nové Mondeo
Jako první vůz založený na nové globální platformě značky Ford pro segment CD nastolí Mondeo nový standard kvality a kultivovanosti ve střední třídě. Dostane novou zadní nápravu s integrálními táhly, adaptivní sedadla s masážní funkcí i vyhřívaný věnec volantu.

Ford opět nabídne nové Mondeo ve třech karosářských variantách: čtyřdveřový sedan, pětidveřový liftback a kombi.

V nabídce pohonných jednotek se objeví kromě jiného zážehový tříválec 1.0 EcoBoost, oceněný titulem „Mezinárodní motor roku 2012", nebo úsporná vznětová motorizace 1.6 ECOnetic Technology. Jako první zástupce své třídy bude čtyřdveřové Mondeo k dostání i s hybridním hnacím agregátem.

Nová Fiesta
Nová Fiesta nabídne dokonce hned sedm pohonných jednotek s emisemi CO2 pod 100 g/km a spotřebou paliva 4,3 l/100 km nebo nižší.

Nově bude možné Fiestu objednávat se zážehovým motorem 1.0 EcoBoost ve variantách 74 kW a 92 kW. Naprostou novinkou v nabídce Fordu se pak stane atmosféricky plněná verze téhož motoru, nabízená ve variantách 48 a 59 kW. Hospodárný model ECOnetic, vybavený sadou doplňkových úsporných technologií, se pyšní emisemi CO2 87 g/km a spotřebou pouhé 3,3 l/100 km.

Pro vybrané motorizace bude na přání k dispozici systém Auto-Start-Stop, který zhasne motor při zastavení například na semaforech a znovu ho nastartuje, jakmile chce řidič pokračovat v jízdě. Zážehové motorizace se za pomoci tohoto systému dostanou s emisemi CO2 pod 100 g/km.

Nový EcoSport
Malé SUV jménem EcoSport je založeno na globální platformě značky Ford pro segment B a v Evropě se začne prodávat během 18 měsíců. Také EcoSport bude k dostání se zážehovým motorem 1.0 EcoBoost a v nabídce modelů SUV evropského Fordu se zařadí vedle nové generace Kugy. Později přibude ještě Ford Edge, větší a luxusnější SUV.

EcoSport je první globální model značky Ford vyvinutý kompletně v Jižní Americe. Jeho první generace vytvořila po svém uvedení na brazilský trh v roce 2003 zcela nový segment a od té doby má na kontě více než 700 000 prodaných kusů.

Nové Tourneo Connect
Nové Tourneo Connect představuje dobrou volbu pro rodiny s aktivním životním stylem. Tento cenově dostupný automobil nabízí dynamický vzhled, mimořádnou prostornost a všestrannost i nejmodernější technologie z osobních automobilů značky Ford, od motoru 1.0 EcoBoost přes Active City Stop až po systém Ford SYNC.

Nové Tourneo Connect bude dodáváno v pětimístném nebo sedmimístném provedení, v Evropě se začne prodávat ve druhé polovině roku 2013.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů