Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford pracuje na novém Focusu. Chce mu vrátit skvělé jízdní vlastnosti

Naše téma
Dominik Valášek | 17.01.2017
Ford Focus. | foto: Ford
Po nedávno představené malé Fiestě je na cestě i nová generace Focusu. Podle prvních informací se sice vzhled vozu proti současné podobě příliš nezmění, výrazných změn se však dočkáme pod karoserií.
Podle britského magazínu Auto Express se má totiž auto vrátit ke svým kořenům a nabídnout skvělé jízdní vlastnosti.

Aby Focus předčil svoje rivaly v nižší střední třídě, chopí se jeho nastavení Brit Darren Palmer, který stojí za naladěním právě poslední Fiesty. Cílem je vrátit Focusu jeho hravost, kterou si získával zákazníky v první a druhé generaci.

Současná generace třetí se totiž stala globálním modelem podle strategie „One Ford" a je tedy prodávána v prakticky stejné podobě na všech trzích. To znamená, že hodnoty, které si evropští zákazníci tolik zamilovali u předchozích generací, musely do jisté míry ustoupit.

Čtěte také: TEST: Ojetý Ford Fusion je spolehlivé auto pro nenáročné řidiče

Generace čtvrtá se však vrátí ke svojí starší filozofii. Nový vůz využije větší podíl vysokopevnostní oceli v konstrukci, takže zhubne o několik kilogramů.

Přenastavené odpružení, naladění posilovače a uložení podvozkových dílů prý zaručí, že bude Focus pořád stejně pohodlný jako nyní, přesto však agilnější a s lepšími jízdními vlastnostmi.

Co se výbav a verzí týče, Focus dostane po vzoru Fiesty několik různě zaměřených variant. Bude tady sportovně laděná ST-Line s dravějším vnějším vzhledem, verze Vignale zaměřená na luxusní pojetí a samozřejmě i Active, spojující svět hatchbacků a crossoverů.

Čtěte také: Ford odhalil novou Fiestu. Dorazí v luxusní verzi Vignale i jako crossover

Právě Active dostane třeba vyšší světlou výšku, oplastování exponovaných částí a možná dokonce i pohon všech kol.

Uvnitř vozu se potom odehraje klasická tlačítková čistka, při které zmizí mnoho fyzických ovládacích prvků a zůstane jen velký dotykový displej. Takový displej by mohly dostat i nižší výbavové varianty a s příplatky se bude jen zvětšovat a nabývat na funkcích.

Pod kapotou se v první řadě objeví přeplňovaný litrový tříválec EcoBoost - a to minimálně ve třech výkonových verzích. Následuje ještě nepřeplňovaný tříválec, sloužící jako nejslabší, vstupní motor a také naftové agregáty.

Dále se mluví o elektrifikovaném Focusu v hybridním provedení a dokonce i v podebě elektromobilu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů