Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford omladil Kugu. Oblíbené SUV dostalo novou tvář a menší diesel

Naše téma
Redakce | 23.02.2016
Ford Kuga. | foto: Ford
Automobilka Ford na březnovém autosalonu v Ženevě představí modernizovanou podobu modelu Kuga. Jde přitom o poměrně rozsáhlý facelift, oblíbené SUV totiž dostalo znatelně odlišný design i nový motor.
Změnily se především přední partie: vůz má novou masku chladiče s velkými lištami, nové světlomety i pozměněný tvar kapoty. Jiné jsou také nárazníky, změnila se i světla vzadu.

Ford prý také přepracoval konstrukci kapoty a dveří zavazedlníku, což má přispět k lepší ochraně dražších dílů při případné nehodě.

Ford Kuga.



V souvislosti s designem je třeba zmínit také rozšířenou nabídku laků (například o šedou Copper Pulse, kterou si můžete prohlédnout na fotografiích) a ráfků.

Novinky najdeme i v kabině, například přepracované ovladače, nový volant (může být vyhřívaný) či elektronickou parkovací brzdu. Kuga je také prvním evropským fordem, který se pochlubí třetí generací multimediálního systému pojmenovaného Sync 3. Má být rychlejší, jeho prostředí přehlednější a ovládání intuitivnější.

Vůz dále může být vybaven vylepšeným semiautonomním parkovacím asistentem, otevíráním kufru pohybem nohy u nárazníku či adaptivními bixenonovými světlomety.

Ford Kuga.


Paletu motorů rozšíří nový základní turbodiesel o objemu 1,5 litru s výkonem 120 koní (88 kW), který nahrazuje dosavadní stejně výkonný dvoulitr. Naftová jedna-pětka bude k dispozici pouze s pohonem předních kol.

Dvoulitr však v nabídce zůstává, sáhnout půjde po dvou verzích: slabší dává 150 koní (110 kW), silnější pak 180 koní (132 kW). Výkonnější provedení je spojeno výhradně s pohonem všech kol, u slabšího si zákazník může vybrat.

Tři varianty pak nabídne přeplňovaná benzinová patnáctistovka. Verze o výkonech 120 (88 kW) a 150 koní (110 kW) mohou být pouze předokolkami, ke 180koňovému (132 kW) provedení patří standardně systém 4x4.

Omlazený Ford Kuga by měl do prodeje zamířit v posledním čtvrtletí letošního roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů