Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford načal generační obměnu svých užitkových vozů

Naše téma
Redakce | 03.08.2012
Ford Tourneo Custom | foto: Ford
Kocaeli - Z výrobní linky v turecké továrně Fordu vyjely první užitkové modely Ford Transit Custom a Tourneo Custom.
Příchod Transitu Custom (dodávka) a Tournea Custom (velkokapacitní automobil pro přepravu osob) mají být prvním krokem na cestě k úplné transformaci celosvětového výrobního programu společnosti Ford v sektoru užitkových automobilů.

Generační obměna bude dokončena během roku 2013.

„Transit Custom je zcela nový druh vozu Ford v kategorii do nosnosti jedné tuny," řekl Stephen Odell, předseda představenstva a generální ředitel Ford of Europe.

Nový Transit Custom se v nabídce užitkových vozů Ford řadí mezi menší Transit Connect a větší Transit. Osobní varianta v osmimístném či devítimístném provedení se jmenuje Tourneo Custom.

„Tourneo Custom je skvěle vypadající vůz pro přepravu osob. Nabízí mimořádnou praktičnost při každodenním používání a úžasně se s ním jezdí," dodal Odell.

Tradiční přednosti Transitu se v obou nových modelech setkávají s vyspělými jízdními vlastnostmi, interiérem připomínajícím osobní vozy a moderním exteriérem.

Nejnovější verze vznětového motoru Ford 2.2 Duratorq TDCi , nabízená ve variantách 74 kW, 92 kW a 114 kW, se vyznačuje nejmenší spotřebou paliva v dané třídě – jen 6,5 l/100 km v případě Tournea Custom, respektive 6,6 l/100 km u Transitu Custom.

Oba modely se vyrábějí v montážním závodě Ford Otosan v tureckém Kocaeli. Transit Custom i Tourneo Custom se začnou prodávat během letošního roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů