Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford nabídne pro Focus ST a Fiestu ST oficiální sady na zvýšení výkonu

Naše téma
Redakce | 19.07.2013
Ford Fiesta ST. | foto: Ford
Praha – Jestli vám připadají ostré hatchbacky od Fordu pomalé, samotná automobilka nabízí zajímavé řešení. Pro modely Focus ST a Fiesta ST připravuje oficiální sady na zvýšení výkonu od renomované společnosti Mountune.
V případě Fordu Focus ST přinese instalace sady zvýšení výkonu ze 184 kW (250 koní) na 202 kW (275 koní). S upraveným motorem 2.0 EcoBoost zvládne Focus ST akceleraci z klidu na 100 km/h za méně než šest sekund, tedy o více než půl sekundy rychleji oproti sériové verzi.

Ford zároveň představuje sadu Mountune na zvýšení výkonu menšího modelu Fiesta ST. Jeho nejvyšší výkon vzroste po instalaci ze 134 kW (182 koní) na 158 kW (215 koní) a zrychlení 0-100 km/h se zkrátí o 0,2 s, na 6,7 s. 

Ford Focus ST Mountune.


Úpravy se pozitivně odrazí rovněž na pružném zrychlení obou modelů. Zvýšení maximálního točivého momentu na 400 N.m (původně 360 N.m) v případě Focusu ST znamená zlepšení akcelerace 50-100 km/h na čtvrtý rychlostní stupeň o 0,8 s, na 4,9 sekundy. U Fiesty s točivým momentem 320 N.m (standardně 290 N.m) se čas v identické disciplíně zkrátí o 0,7 s, na 5,7 s.

Instalace, kterou budou provádět prodejci Ford s autorizací od Mountune, bude trvat méně než 60 minut v případě Fiesty ST a méně než 90 minut u Focusu ST. Standardní záruka poskytovaná Fordem nebude tímto zásahem nijak dotčena.

Ford Focus ST.


Focus ST Mountune bude k dostání ve stříbrném či černém provedení a nabídne mimo jiné litinový přívod vzduchu do motoru, propustnější vložku vzduchového filtru, větší mezichladič a speciální kalibraci řídicí jednotky motoru. Verze pro Fiestu ST má modifikovanou základnu skříně vzduchového filtru se sekundárním vstupem vzduchu, propustnější vložku filtru a speciální kalibraci řídicí jednotky. Sady Mountune pro Fiestu ST a Focus ST budou k dispozici na vybraných evropských trzích, ale jestli dorazí i k nám, to se ještě neví.

V České republice byly ceny obou sportovních modelů nedávno sníženy. Ford Fiesta ST je tak k mání již za 429 990 Kč a Ford Focus ST za 659 990 Kč.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů