Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford Mustang v Evropě: Nejvíc kusů koupili Němci, nejoblíbenější je ale v Belgii

Naše téma
Redakce | 15.10.2016
Ford Mustang. | foto: Ford
Aktuální generace, celkově už šestá, Fordu Mustang je poprvé v historii globálním modelem. A v Evropě se mu daří docela dobře, automobilka na starém kontinentu prodala už 21 tisíc exemplářů. Země, kde je Mustang nejoblíbenější, vás ale asi překvapí.
Nejvíce Mustangů v Evropě sice kupují Němci a Britové, za největší fanoušky nicméně můžeme považovat Belgičany.

V Belgii se totiž prodalo více než 1600 nových Mustangů, což je po převodu na počet řidičů nejvíce v Evropě, konkrétně to představuje jeden kus na každého 4963. z celkových 7 659 000 belgických řidičů – tedy daleko více než kdekoliv jinde v Evropě.

K nejoddanějším příznivcům Mustangu na světě mimochodem patří právě Belgičan Adelbert Engler vlastnící několik klasických verzí a navíc sbírku 5500 modelů. Aktuálně prý čeká na dodání žlutého Mustangu fastback (kupé) se čtyřválcovým motorem.

Více než polovina všech evropských Mustangů míří do Německa a Velké Británie. Němci si jich pořídili již 7281 (jeden na každých 7700 řidičů) a Britové 4761 (jeden na každých 7743 řidičů). Francie pak je s 2126 prodanými kusy třetí a Belgie čtvrtá.

V Česku frčí osmiválec
Velký zájem o nejprodávanější sportovní kupé na světě nicméně vykazují i jiné země: Švédsko, Švýcarsko či Česká republika.

V tuzemsku se zatím prodalo 255 vozů. Naprostá většina (89,3 %) českých zákazníků přitom upřednostňuje verzi s pětilitrovým osmiválcem a podobně populární je i karoserie typu fastback (81,5 %). Pokud jde o typ převodovky, jsou preference českých zákazníků téměř vyrovnané: 48,7 % z nich volí manuál, 51,3 % sáhlo po automatu. Nejpopulárnějšími barvami jsou červená, šedá a černá.

Evropští zájemci o Mustang kromě osmiválce o výkonu 421 koní (310 kW) mohou zvolit také přeplňovaný čtyřválec o objemu 2,3 litru s výkonem 317 koňských sil (233 kW), na výběr jsou dále karosářské varianty fastback a convertible.

V celé Evropě 72 % zákazníků volí fastback a 64 % se rozhodne pro osmiválec.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů