Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford Kuga dostal nové motory, vrcholný turbodiesel nabízí 180 koní

Naše téma
Redakce | 01.11.2014
Ford Kuga. | foto: Ford
Praha - Ford Kuga se dočkal drobného omlazení techniky. Oblíbené SUV dostalo nové motory, mezi nimiž je nový vrcholný turbodiesel s výkonem 180 koní. Kromě pohonných jednotek výrobce věnoval pozornost také prvkům výbavy.
Podle automobilky má 83 procent všech Fordů Kuga prodaných na 20 hlavních evropských trzích za prvních devět měsíců roku 2014 pod kapotou vznětový motor 2.0 TDCi. Jeho nové vrcholné provedení nabízí nejvyšší výkon 180 koní a točivý moment 400 N.m. Poháněna jsou všechna kola.

V polovině příštího roku dorazí také základní 120koňová varianta tohoto naftového dvoulitru - v tomto případě však půjde jen o předokolku.

Novinku najdeme i v nabídce zážehových jednotek. Místo dosavadní motorizace 1.6 EcoBoost přichází 1.5 EcoBoost ve dvou verzích. Slabší provedení poskytuje výkon 150 koní, silnější pak 182 koňských sil.

Ford Kuga.


Všechny nabízené motorizace se pochopitelně chlubí poklesem spotřeby paliva, tedy alespoň té normované. Pomáhat má sériově dodávaný systém Stop-Start a u některých verzí i aktivní maska chladiče.

Kuga také bude k dispozici v nových odstínech metalických laků červená Ruby, šedá Magnetic a oranžová Tiger. Kromě tempomatu s nastavitelným omezovačem rychlosti, který je součástí standardní výbavy, si mohou zákazníci objednat rovněž adaptivní tempomat s hlídáním bezpečné vzdálenosti.

Na přání je k dispozici i bezdotykové ovládání pátých dveří, monitorování mrtvých úhlů, Active City Stop, asistent pro jízdu v pruzích, automatická dálková světla, sledování bdělosti řidiče nebo rozpoznávání dopravních značek.

Ford Kuga.



Za prvních devět měsíců roku 2014 prodal Ford na 20 evropských trzích více než 63 000 kusů modelu Kuga, což ve srovnání se stejným obdobím loňského roku (47 600 kusů) představuje navýšení o 33 procent. Podíl Kugy v segmentu středních SUV díky tomu vzrostl o 20 procent - z 6,9 na 8,3 procenta.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů