Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford Ka+: Malý hatchback už si můžete objednat, stojí 289 tisíc

Naše téma
Redakce | 08.06.2016
dalších 11 fotek
Ford Ka+. | foto: Ford
Automobilka Ford představila evropskou verzi modelu Ka+. Pětidveřový hatchback, který se velikostí podobá Fiestě, si už můžete i objednat. K dipozici je ale s jediným motorem.
Ford Ka+ stojí na globální platformě Fordu pro malé vozy. Na délku měří 3929 milimetrů, je 1695 milimetrů široký a 1524 milimetrů vysoký - ve srovnání s Fiestou je tedy o čtyři centimetry kratší, ale současně o 29 milimetrů vyšší. Rozvor dosahuje 2489 mm.

Výrobce slibuje pětimístný interiér s nejlepším prostorem pro hlavu vpředu a prostorem pro nohy vzadu v dané třídě.

Zavazadlový prostor má objem 270 litrů, drobnosti pak lze uložit do 21 odkládacích přihrádek po celém interiéru.

Ford Ka+.



Kapsy v předních dveřích pojmou láhev o objemu 1 litr, k tomu další láhev o objemu 0,5 l a menší deštník. Skrytá přihrádka v palubní desce je přístupná pouze tehdy, když jsou otevřené dveře řidiče. Hodí se k odložení cennějších věcí, které nemají zůstat na očích.

Ford novinku obdařil bohatou standardní výbavou. Obsahuje manuální klimatizaci, rádio s komunikačním a zábavním systémem Ford SYNC s Bluetooth handsfree a hlasovým ovládáním, elektrické ovládání předních oken i zpětných zrcátek, dálkově ovládané centrální zamykání, šest airbagů, asistent pro rozjezd do svahu nebo nastavitelný omezovač rychlosti.

Za příplatek jsou k dispozici prvky jako například automatická klimatizace, kožený volant s tempomatem, vyhřívaná přední sedadla, zadní parkovací senzory, elektrické stahování zadních oken, vyhřívaná a elektricky sklopná zpětná zrcátka, zadní tmavě tónovaná skla či 15" kola z lehkých slitin.

Ford Ka+.



Ford Ka+ u nás bude prodávan s jediným motorem, konkrétně zážehovou dvanáctistovkou o výkonu 85 koní (63 kW) a s nejvyšším točivým momentem 112 Nm. Jednotka je spojena pětistupňovou přímo řazenou převodovkou. Výrobce udává kombinovanou spotřebu paliva 5,0 l/100 km.

Větší "káčko" si můžete už objednat, cena byla stanovena na 288 900 Kč.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů