Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford GT s motorem V8 není možný, tvrdí John Hennessey.

Naše téma
Jiří Švamberk | 21.01.2019
dalších 7 fotek
Ford GT | foto: Ford
Texaský úpravce rozhodně ví, co říká. Jeden kus mu totiž stojí v jeho soukromé garáži.
Jestli existuje tuner, který se nebojí vůbec ničeho, a to ani neslavnějších jen automobilové historie, je to americká společnost Hennessey Performance Engineering, kterou v roce 1991 založil John Hennessey. Texaský specialista na úpravy věhlasných značek, jako je Ferrari, Porsche, McLaren, Lotus nebo Ford či Lexus má za sebou několik opravdu mimořádných úprav, což dokazuje například upravený Raptor s motorem V8 a třemi poháněnými nápravami.

Když vyšlo najevo, že John Hennessey vlastní jeden z nemnoha vyrobených novodobých modelů Ford GT Mk.II, všichni předpokládali, že také v jeho případě popustí uzdu své fantazie a do amerického supersportu vměstná pořádný americký motor – tedy V8.

Ford GT


Ovšem jak vyšlo najevo, tato úprava není z technického hlediska možná, protože V8 se do motorového prostoru druhé generace moderního Fordu GT prostě nevejde. Hennessey to uvedl pro americký magazín Motor Authority. V rozhovoru mimo jiné vyseknul inženýrům Modrého oválu náramnou poklonu, když uvedl, že dvakrát přeplňovaný 3,5litrový V6 splňuje všechny požadavky, které on od takového druhu automobilu očekává.

Motor V8 by se za určitých podmínek do motoru vešel, ale výrazně by tak utrpěly aerodynamické vlastnosti, takže V8 swap je zásah, který nedává smysl. Ani takovému šílenci, jako je John Hennessey.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů