Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford Galaxy a S-Max dostanou nový 2litrový turbodiesel

Naše téma
Jiří Švamberk | 13.09.2018
Ford Galaxy | foto: Ford
Do nabídky se dostává i verze s dvojitým přeplňováním.
Přestože světem internetu nedávno proletěly informace, že Modrý ovál plánuje v dohlední době ukončit na trzích Starého kontinentu prodeje několika svých stěžejních modelů, zdá se, že se tyto informace nezakládají na pravdě.

Samotná automobilka nedávno tyto informace popřela a nyní dává další důkaz, že to s ořezáváním modelové nabídky nebude tak žhavé.

Ford dnes oznámil, že modely Galaxy a S-Max dostanou nový vznětový 2litr. Nabízen bude v několika výkonových nastaveních a odlišným způsobem přeplňování. Provedení s jedním turbodmychadlem bude nabízeno hned se třemi výkony (120, 150 a 190 koní), nejsilnější, dvakrát přeplňovaný model nabídne koní 240.

Převodovky budou dvě, konkrétně 6stupňový manuál a 8stupňová samočinná převodovka, stejně jako druhy pohonu – pouze předních a všech kol. Automat prošel optimalizací, což znamená rychlejší časy řazení a hladší chod. Zároveň by optimalizace měla mít blahodárný vliv na snížení spotřeby paliva.  S 8stupňovou převodovkou se pojí další nové prvky výbavy, jako například adaptivní tempomat a funkcí stop & go.

Modernizace rodinných modelů Ford dává zřetelně na srozuměnou, že automobilka s těmito o modely pročítá, takže to s tím ukončováním prodejů v Evropě snad nebude tak horké.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů