Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford Focus se odhaluje po faceliftu. Má dokonce štítek pro používání kufru

Naše téma
Radek Pecák | 14.10.2021
dalších 10 fotek
Ford Focus ve verzích ST-Line, Active a ST po faceliftu v roce 2021 | foto: Ford
Oblíbený model nižší střední třídě se bude nabízet v obrovské škále výbav i motorizací
Nejen vzhled přídě, jak bývá obvyklé při modernizacích vozů uprostřed jejich životního cyklu, se nyní mění na Fordu Focus. Automobilka nyní zveřejnila první snímky verzí tohoto modelu po faceliftu a přidala také podrobnosti o motorizacích a výbavách.

Exteriér i interiér si můžete prohlédnout v naší fotogalerii.

Jednou z hlavních novinek jsou nová světla, která ani v režimu dálkových světel neoslňují jiné řidiče a navíc zvládají nasvítit vnitřní část zatáčky. Také se světelný kužel, který vysílají, upravuje podle počasí - například při dešti - a také podle dopravní situace. Třeba v okamžiku, kdy se auto blíží ke kruhovému objezdu nebo ke křižovatce se paprsky rozšíří a díky tomu tak řidič může lépe a dříve spatřit chodce nebo cyklisty.

Uvnitř teď uživatelé vozu najdou novou generací multimediálního systímu Sync 4, který obsahuje cloudovou navigaci a je ho možné ovládat hlasem. Centrální displej vystupující na úroveň je palubní desky je vskutku obří - jeho úhlopříčka činí 13,2 palce.

Konečně se do Fordu Focus dostávají některé opravdu užitečné systémy - mezi které nepochybně patří upozorňování na automobily nacházející se v takzvaném mrtvém úhlu.

Vrcholem je ST
Kufr v kombíku je teď praktičtější než kdykoli dříve. Konstruktéři v něm dokázali vytvořit takzvanou mokrou zónu a navíc ho lze teď přepažit a vytvořit v něm dva oddělené prostory. Ford dokonce pokládal za nutné instalovat do něj štítek s diagramy znázorňujícími různé možnosti jeho uspořádání. "V rámci průzkumu mezi zákazníky totiž Ford zjistil, že 98 procent majitelů Focusu nezná všechny stávající možnosti, ať už se jedná o prostor pro uložení svinovacího krytu, sklápění opěradel nebo rozdělení podlahy," vysvětluje tiskové oddělení automobilky v tiskové zprávě.

Pod kapotu se montujetříválcový zážehový litrový přeplňovaný agregát 1,0 Ecoboost, který teď může být elektrifikovaný osmačtyřicetivoltovou soustavou. Jeho výkon je buď 125 nebo 155 koňských sil. Základní motorizací je stokoňový EcoBoost.

Dále se nabízejí turbodiesely 1,5 s výkony 95 nebo 120 koní a pro model ST samozřejmě zážehový turbomotor 2,3 poskytující až 280 koní.

Výbav je více než dříve. Například pro verze ST-Line a Active se bude nabízet rovněž prémiová verze Vignale, kterou je možné rozeznat také podle matného provedení horní mřížky a postranních otvorů. Má rovněž exkluzivní kryty kol.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů