Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford Focus dostal ještě úspornější litrový EcoBoost. Stojí 355 tisíc

Naše téma
Redakce | 28.01.2014
Ford Focus 1.0 EcoBoost. | foto: Ford
Praha - Nabídka motorizací pro Ford Focus se rozrostla o úspornější variantu přeplňovaného benzinového tříválce s označením 1.0 EcoBoost 99 g. K dispozici je pouze pro pětidveřový hatchback, kombi s touto jednotkou zvolit nelze.
Už obchodní název motorizace naznačuje, jaký je její hlavní smysl. Chlubí se totiž nízkými emisemi, Ford udává hodnotu 99 gramů oxidu uhličitého na kilometr jízdy.

Tomu odpovídá i nízká normovaná spotřeba, v kombinovaném cyklu má činit jen 4,3 litru benzínu na 100 kolometrů. Díky tomu jde o nejúspornější zážehovou jednotku v ceníku současného Focusu. Motoru v tom pomáhá několik úprav, které známé i z dalších "zelených", tedy ekologicky zaměřených, automobilů.

Lepší aerodynamiku například podporuje zakrytovaný podvozek a aktivní uzavírání mřížky chladiče, kola jsou obuta do pneumatik s nízkým valivým odporem a pětistupňová převodovka má "delší" rychlostní stupně. Samozřejmostí je systém Stop-Start.

Výkon a dynamické schopnosti zůstávají stejné jako v případě slabší verze běžného litrového EcoBoostu. Tříválec tedy produkuje 100 koní, točivý moment dosahuje hodnoty 170 N.m. Na stovku se dostane za 12,5 sekundy, maximální rychlost činí 185 km/h. 

Ford Focus 1.0 EcoBoost 99 g se prodává nejméně za 354 990 korun, oproti méně "přírodě nakloněnému" sourozenci je tedy o 15 tisíc dražší.

Výbava Trend pak zahrnuje například šest airbagů, manuální klimatizaci, rádio s CD přehrávačem, dálkovým ovládáním, 6 reproduktory a vstupem USB, elektricky ovládaná přední okna, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, palubní počítač, kožený volant, elektricky ovládaná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka či šestnáctipalcová ocelová kola s aerodynamické kryty.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů