Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford chystá na příští pololetí smršť SUV. Budou ve všech velikostech

Naše téma
Radek Pecák | 10.12.2019
dalších 14 fotek
Ford Explorer pro evropský trh | foto: Ford
Značka s modrým oválem ve znaku se připravuje také na elektrickou éru. Čistý elektromobil ovšem v tuzemsku zatím nabízet nebude.
Jestliže si Ford letos přichystal novinky zaměřené na nadšené řidiče (konkrétně Focus ST či Ranger Raptor), příští rok půjde směrem, který je navýsost poplatný aktuálním módním trendům.

"Během prvního pololetí roku 2020 uvedeme na náš trh hned trojici sportovně-užitkových vozů," uvedl mluvčí tuzemského zastoupení značky s modrým oválem ve znaku Martin Linhart.

Všechna tato vozidla již byla odtajněna. Jako první, již během ledna, přijde na řadu nejmenší z nich - Ford Puma. Tento nástupce nepříliš úspěšného modelu Ecosport již má dokonce české ceny. V základním provedení se známým litrovým tříválcem 1.0 EcoBoost s výkonem 92 kW (tedy 125 koní) a manuální šestistupňovou převodovkou přijde ve výbavě Titanium na částce 449 900 Kč.

Tento vůz pak již obsahuje například 17“ kola z lehké slitiny, LED pro denní svícení, parkovací senzory, tempomat, navigaci s 8“ displejem, bezdrátovou nabíječku i sadu elektronických asistentů. Lepší hodnoty emisí CO2 má Fordu zajistit provedení mildhybrid využívající osmačtyřicetivoltovou elektrickou soustavu.

Velmi důležitý bude pro Ford březen. To se totiž začne prodávat nová generace úspěšného středního SUV Kuga. Tento model je v nabídce evropské divize Fordu již od roku 2008. Novinka má sportovnější design než předcházející generace a velká část vyrobených kusů bude elektrifikována. Zákazník si totiž bude moci kromě klasických spalovacích pohonných jednotek vybrat jak mildhybrid, tak i fullhybrid či plug-in hybrid. Ten má disponovat velice pěkným systémovým výkonem 225 koňských sil.

Nabídka pohonů se rozšiřuje
Pochopitelně bude nadále možnost výběru mezi pohonem pouze předních nebo všech čtyř kol. I v případě tohoto vozu již Ford zveřejnil český ceník. Nejlevnější Kugu bude tedy možné koupit za částku 734 900. Takový vůz bude mít pod kapotou namontovaný zážehový přeplňovaný tříválec 1,5 s výkonem sto dvacet koní. Výbava zahrnuje například manuální klimatizaci, přední a zadní parkovací senzory, navigaci a tempomat, ale jen ocelová kola. Nejlevnější dieselová verze je o dvacet tisíc korun dražší.  "Čtyřkolka" pak vyjde na 970 900 Kč.

Třetím do nové "SUV party Fordu" se pak stane na přelomu dubna a května na evropské poměry velké SUV Explorer. Na něj si ale musíte naspořit v porovnání s Kugou více než dvojnásobek. Dealeři za něj totiž budou vyžadovat alespoň 1 969 900 Kč. Za to ale dostanete pořádný příděl koňských sil. Pod kapotou se totiž nachází plug-in hybridní ústrojí, jehož součástí je i třílitrový šestiválec a dohromady s elektromotorem lze využít 331 kW a 840 Nm. Čistě na elektřinu půjde ujet cca 40 kilometrů.

Navíc se v autě objeví pěkná hromada výbavových prvků. Počínaje třízónovou klimatizací, přes kožené sedačky, vyhřívané čelní sklo a volant, panoramatické střešní okno, sedm sedaček, adaptivní LED světlomety až po hudební systém značky B&O se čtrnácti reproduktory.

Kdo by pak zatoužil po pravověrném offroadu se žebřinovým rámem, i tomu Ford vyjde příští rok vstříc. V březnu totiž ukáže novou podobu modelu Bronco, který se jistojistě podívá i do Evropy. Jen zatím není známo kdy.

Další již odtajněnou novinkou americké automobilky pro Evropu je oosobní verze dodávky Custom ve verzi plug-in hybrid. I ta začne být k mání na jaře, tedy zhruba v květnu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů