Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ford chce v Evropě prodávat více SUV. Dorazí nový model Edge a malý EcoSport

Naše téma
Redakce | 10.12.2015
Ford Edge. | foto: Ford
Automobilka Ford věří crossoverům a "esúvéčkům". V příštím roce chce v Evropě nejen zvýšit prodej vozů s pohonem všech kol proti roku 2014 o 120 procent na 139 000 aut, ale především navýšit počet prodaných SUV na 200 000 aut.
To je o 200 procent více než v roce 2013. Podle analytické společnosti IHS by měl podíl kategorie SUV na celém evropském trhu osobních automobilů vzrůst z 20 procent v roce 2014 na 27 procent v roce 2020.

V příštím roce bude Ford nabízet nějakou formu pohonu všech kol u téměř 50 procent modelů prodávaných na evropském trhu.

Celkem bude pohon všech kol u osmi modelů od sportovního Focusu RS přes pick-up Ranger po užitkový Transit. Z osobních vozů v současnosti mohou zákazníci objednávat modely Ford Focus RS, Kuga, Mondeo, S-MAX a Galaxy.

Novinkou bude v příštím roce Ford Edge, stylové SUV, které se v Evropě bude prodávat se vznětovým motorem 2.0 TDCi (132 kW/180 koní) a šestistupňovou manuální převodovkou, nebo se dvěma turbodmychadly přeplňovaným dieselovým dvoulitrem o výkonu 209 koní (154 kW) a šestistupňovou automatickou převodovkou PowerShift.

Ford Kuga, Ford Edge, Ford Ranger (zleva).


Kromě toho dorazí také malý crossover EcoSport. Ten bude možné od příštího roku objednávat mimo jiné s výkonnější verzí benzínového tříválce 1.0 EcoBoost, která dosahuje nejvyššího výkonu 140 koní (103 kW), a ve výbavě Titanium S s černými 17palcovými koly z lehké slitiny, černě lakovanou střechou a kryty vnějších zpětných zrcátek, zatmavenými bočními okny, speciálně naladěným podvozkem a multimediálním systémem Ford Sync s barevnou 4" obrazovkou.

Fordu patří letos v Česku mezi nejprodávanějšími značkami čtvrtá příčka, když za 11 měsíců zvýšil meziročně prodej o 22,5 procenta na 14 098 osobních aut.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů