Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Fiat uvede v Evropě na trh během dvou let pět nových modelů

Naše téma
ČTK | 18.09.2013
Fiat 500L Trekking. | foto: Fiat
Milán - Italská automobilka Fiat plánuje uvést na evropský trh v příštích dvou letech pět nových modelů. Půjde o čtyři verze modelové řady 500 a jednu novou verzi řady Panda. Listu Corriere della Sera to dnes řekl šéf Fiatu pro oblast Evropy, Středního východu a Afriky Alfredo Altavilla. Podle něj to je součást strategického plánu firmy vrátit tento region v roce 2015 do zisku.
"Měníme DNA značky Fiat s jasným strategickým cílem dostat ji do prémiového segmentu trhu," řekl Altavilla. "Zaměřujeme se proto na dvě naše modelové skupiny, které měly největší úspěch - 500 a Panda," dodal.

Zisk Fiatu se ve druhém čtvrtletí zvýšil více než čtyřnásobně na 142 milionů eur (3,7 miliardy Kč), avšak jen díky silnému výkonu americké dceřiné společnosti Chrysler. Bez ní by Fiat vykázal ztrátu 247 milionů eur, Celkový prodej aut Fiat ve čtvrtletí stoupl o pět procent na 1,2 milionu vozů, v Evropě postižené krizí ale o pět procent klesl.

Evropské automobilky předpokládají, že oživení automobilového trhu v Evropě bude pomalé a zdlouhavé. Na právě probíhajícím autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem evropští výrobci upozorňovali, že budou muset dál uzavírat závody a rušit pracovní místa.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů