Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Fiat Tipo má české ceny. Nový sedan stojí nejméně 281 300 korun

Naše téma
Redakce | 23.12.2015
dalších 19 fotek
Fiat Tipo. | foto: Fiat
Fiat Tipo už má české ceny. Nový sedan se prodává v pěti výbavách a se čtyřmi motory. Základní provedení s atmosférickou čtrnáctistovkou stojí 281 300 Kč.
Nový Fiat Tipo jsme poprvé mohli vidět už začátkem května na autosalonu v Istanbulu, tehdy jej však výrobce představil jako Fiat AEgea. Pro trhy v Evropě ale automobilka vybrala známé označení Tipo, které používala u poměrně oblíbeného modelu vyráběného mezi lety 1988 a 1995.

Novinka chce zaujmout především pohledným designem, prostorným interiérem a moderní výbavou. Fiat tvrdí, že v Tipu najde pohodlí pět dospělých cestujících. Sedadla jsou údajně navržena pro osoby 1,88 metru vysoké vpředu a 1,8 metru vysoké vzadu a prostor pro nohy má být na vrcholu dané třídy. Zavazadlový prostor má objem 520 litrů a může být zvětšen sklopením zadních dělených sedadel (60/40), což se hodí v případě převozu dlouhých předmětů.

Fiat Tipo.


Základní výbava se jmenuje jednoduše Tipo a k dispozici bude se zmíněnou jedna-čtyřkou, případně turbodiesely o objemech 1,3 a 1,6 litru. Zahrnuje například patnáctipalcová ocelová kola, manuální klimatizaci, rádio s MP3 přehrávačem a vstupy USB a AUX-in, dalkově ovládané centrální zamykání, nastavitelný volant nebo elektricky ovládaná přední okna.

Druhý stupeň Plus je dražší o 40 tisíc a výbava obsahuje třeba šestnáctipalcová litá kola, volant a hlavici řadicí páky s koženým čalouněním, elektricky ovládaná vnější zpětná zrcátka, výškově nastavitelné sedadlo řidiče, multimediální systém s 5" dotykovou obrazovkou, ovládání audio systému na volantu či dešťový a světelný senzor.

Fiat Tipo.



Třetí Lounge zahrnuje třeba automatické svícení, 16palcová litá kola, automatickou klimatizaci, mlhová světla nebo přední loketní opěrku.

Kromě toho Fiat nabídne i dvě "úvodní" edice Opening Edition a Opening Edition Plus. Obě mají chromované lišty kolem bočních oken a litá kola (u Plus sedmnáctipalcová, jinak "šestnáctky"). Plus pak přidává například paket Pohoda (eletrická bederní opěrka, loketní opěrka s úložným prostorem, dva držáky nápojů) a paket Viditelnost (senzor automatického rozsvěcení světel, dešťový senzor a elektrochromatické vnitřní zpětné zrcátko).

Motory jsou čtyři, dva zážehové a dva vznětové. Benzínová čtrnáctistovka poskytuje 95 koní (70 kW) a 127 Nm, přičemž si má v průměru vystačit s 5,7 litry paliva na 100 kilometrů v kombinovaném cyklu.

Fiat Tipo.


Jedna-šestka pak produkuje 110 koní (81 kW) a 152 Nm, výrobce udává spotřebu 6,3 l/100 km.

Základní turbodiesel o objemu 1,3 litru dává 95 koní (70 kW) a 200 Nm, silnější šestnáctistovka nabízí 120 koní (88 kW) a 320 Nm. U slabšího nafťáku se Fiat chlubí spotřebou 3,7 l/100 km, u výkonnějšího 4,2 l/100 km.

Slabší turbodiesel je jako jediný spojen s pětistupňovou manuální převodovkou, nejsilnější benzín zase jen s šestistupňovým automatem. Zbylé motory jsou kombinovány s šestistupňovou ručně řazenou převodovkou.

Fiat Tipo - ceny na českém trhu:

Fiat Tipo - ceník.


Kompletní ceník najdete zde.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů