Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Fiat rozšířil nabídku modelu Panda o 4 nové verze

Naše téma
Redakce | 25.10.2012
Fiat Panda | foto: Fiat
Praha - Čtveřice modelů 4x4, Trekking, Natural Power a EasyPower s novými stylistickými a technickými vlastnostmi doplňuje rozsáhlou řadu tohoto segmentu.
Ta dnes zahrnuje šest motorizací, tři typy pohonu, tři převodovky, pět stupňů výbavy, dvanáct odstínů karoserie, třináct provedení interiéru a sedm typů ráfků kol, což představuje přes 850 různých kombinací. 

Panda 4x4

Fiat Panda 4x4 bude k dispozici se dvěma typy pohonných jednotek, v obou případech se systémem Start&Stop. Jedná se o nový zážehový motor 0.9 TwinAir Turbo o výkonu 85 k a vznětový přeplňovaný agregát 1.3 MultiJet II o výkonu 75 k. 

Ve srovnání s pohonnou jednotkou 1.2 Fire předchozí generace Pandy 4x4 nabízí nový motor TwinAir Turbo o 40 % vyšší točivý moment. To v kombinaci s šestistupňovou převodovkou a nižším rozsahem prvního převodového stupně zajišťuje snadnější rozjezd do kopce, větší pružnost i akceleraci. 

Panda Trekking

Panda Trekking není jen jakýmsi mezičlánkem mezi verzemi 4x2 a 4x4, ale současně představuje i první pětidveřové CUV (City Utility Vehicle) v segmentu, které kombinuje off-roadový vzhled a chytrý pohon předních kol Traction+. Jedná se o systém řízení trakce, který zlepšuje ovladatelnost na obtížném kluzkém povrchu a zajišťuje tak excelentní schopnosti při rozjezdu v prudkém stoupání. 

Panda Natural Power

Fiat Panda TwinAir Turbo Natural Power je prvním vozidlem na světě vybaveným malým dvouválcovým přeplňovaným motorem, který spaluje zemní plyn. Nový motor má extrémně nízký dopad na životní prostředí a kombinuje ekonomické a ekologické výhody zemního plynu s výkonem a potěšením z jízdy motoru TwinAir Turbo. 

Fiat Panda Natural Power je k dispozici v čtyřsedadlovém nebo pětisedadlovém provedení a s třemi výbavovými stupni (Pop, Easy a Lounge), tedy kromě nové verze Trekking.

Panda EasyPower

Panda EasyPower s dvoupalivovým motorem 1.2 69 k zaručuje redukci emisí CO2 (107 g/km) i spotřeby paliva (6,6 litru/100 km v kombinovaném cyklu). Díky dvěma nádržím má vozidlo navíc  dlouhý dojezd: přidáním nádrže na LPG (benzinová nádrž zůstala zachována ve stejném objemu, jako u standardní verze) se dojezd v mimoměstském provozu prodloužil o 350 km. 
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů