Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Fiat AEgea se bude v Evropě prodávat jako Tipo. Dorazí i hatchback a kombík

Naše téma
Redakce | 13.10.2015
Fiat AEgea. | foto: Fiat
Na jaře představený Fiat AEgea se bude na evropských trzích prodávat pod staronovým jménem Tipo. Kromě sedanu dorazí také jako pětidveřový hatchback a kombík.
Italská automobilka se tedy vrací ke známému označení, které používala u poměrně oblíbeného modelu vyráběného mezi lety 1988 a 1995.

Nové Tipo se začne prodávat už v prosinci - nejprve zamíří na italský trh, další země budou postupně následovat. V Turecku si vůz ponechá jméno Fiat AEgea.

Zatím se do prodeje dostane jen sedan, další varianty, tedy hatchback a kombi budou představeny až v příštím roce.

Fiat AEgea.


Čtyřdveřové Tipo na délku měří 4,5 metru, je 1,78 m široké a 1,48 m vysoké. Mezi nápravami bychom naměřili vzdálenost 264 centimetrů. Kabina údajně nabídne dostatek prostoru pro pět cestujících, zavazadelník pak má objem 510 litrů.

Údaje o dalších chystaných karosářských verzích pochopitelně zatím chybí.

Fiat AEgea.


Řidič bude moci využít nový příplatkový multimediální systém Uconnect s pětipalcovým barevným dotykovým displejem a navigací od společnosti TomTom.

Na výběr bude ze čtyř motorů, dva spalují benzin, dva naftu. Jejich výkon se bude pohybovat v rozmezí 95 až 120 koní (70 až 88 kW) a turbodiesely mají vykazovat průměrnou spotřebu pod 4 l/100 km.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů