Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Fiat 500 Riva: Speciální edice "pětistovky" má připomínat luxusní jachtu

Naše téma
Redakce | 28.06.2016
dalších 17 fotek
Fiat 500 Riva. | foto: Fiat
Fiat představil další speciální edici své stylové "pětistovky". Městský prcek tentokrát našel inspiraci ve světě luxusních jachet. Nová edice se totiž jmenuje Riva.
Italská společnost Riva přitom patří právě mezi nejslavnější výrobce luxusních jachet a člunů. Auto, o němž Fiat hovoří jako o "nejmenší jachtě na světě", se konkrétně inspirovalo modelem Aquariva Super.

Proto provedení 500 Riva dostalo například specifický modrý lak, který loďařská firma k jachtě nabízí. Vůz se chlubí také chromovými doplňky, unikátními 16palcovými koly a dvojitou linkou, která lemuje karoserii.

Fiat 500 Riva.


Atmosféru luxusních jachet ale nejvíce připomíná interiér, především zásluhou dekorů z mahagonového dřeva. Kromě palubní desky dřevo najdeme také na hlavici řadicí páky, prahových lištách i volantu.

Zajímavě vypadá také kožené čalounění v barvě slonoviny.

A samozřejmě nechybí štítek s výrobním číslem edice Riva. Fiat totiž plánuje postavit jen 500 kusů. Zájemci přitom mohou zvolit nejen klasický hatchback, ale i provedení se shrnovací plátěnou střechou.

Fiat 500 Riva.


Na výběr jsou všechny motory nabízené pro standardní model. Základem je tedy atmosférická dvanáctistovka o výkonu 69 koní (51 kW), kterou doplňují dvě varianty přeplňovaného dvouválce 0.9 TwinAir (62,5 kW/85 k a 77 kW/105 k).

Fiat ale nabízí také 1,3litrový turbodiesel o výkonu 95 koní (70 kW).
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů