Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ferrari unikly údaje o chystané 488 GTO. Ostrá verze by mohla mít přes 700 koní

Naše téma
Dominik Valášek | 19.01.2018
dalších 5 fotek
Ferrari 488 Challenge. | foto: Ferrari
Údaje zapsané u amerického emisního úřadu již dříve odhalily, že je na cestě ostrá speciální edice supersportu 488. Začalo se hovořit o tom, že by mohla novinka nést legendární přídomek „GTO“ a ačkoliv název ještě není stoprocentně potvrzen, nyní známě detaily, které jsme ještě nějakou dobu vědět neměli.
Vyfocené snímky v galerii podle všeho pochází z dealerské konference, na které byla nová 488 představena pod označením „Sport Special Series“. Ačkoliv se prezentace odehrávala bez přítomnosti kamer a fotoaparátů, někomu se podařilo propašovat dovnitř telefon a pár snímků vyfotit. Kvalita je sice přinejmenším nepřesvědčivá, ale i tak jsme se dozvěděli spoustu zajímavostí.

Dost možná nejzajímavější je motor. Osmiválcová pohonná jednotka s turbodmychadly bude evolucí agregátu sloužícího v závodní 488 Challenge a prý se má jednat o největší nárůst výkonu u osmiválce, jaký kdy Ferrari podniklo pro speciální edici. Motor má být také o 10 % lehčí, dostane přenastavenou převodovku a výfukový systém se zvukem „jako na okruhu“. Přesný výkon zatím chybí, ale mluví se o překročení hranice 700 koní (515 kW).

Celý vůz se dále ponese v rámci odlehčování. Jen samotná kola obouvající pneumatiky Michelin Sport Cup 2 mají vážit o 40 % méně a celkově má nová 488 dostat víc karbonu než libovolné silniční Ferrari v historii. Z lehkého materiálu bude třeba přední kapota, přední nárazník, aktivní přítlačné křídlo nebo zadní nárazník s novým difuzorem.

Karbon nalezneme i v závodním interiéru, kde z něj bude vyrobena třeba palubní deska, středový tunel a další prvky. Sedačky jsou pochopitelně závodní, přihrádka před spolujezdcem zcela chybí a na podlaze je místo koberce jen hliníkový plech pro úsporu hmotnosti. Zajímavostí je i nové řízení s extrémně krátkým převodem.

Nový vrcholný osmiválec z Maranella zažije svou veřejnou premiéru již za necelá dva měsíce v rámci autosalonu v Ženevě.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů