Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ferrari slaví 70 let. Italské "stádo" se prohnalo i Prahou, podívejte se

Naše téma
Redakce | 14.04.2017
dalších 7 fotek
Sraz vozů Ferrari u příležitosti 70. let značky, Trojský zámeček. | foto: Deník / Cvrčková Klára
Slavná italská automobilka Ferrari slaví v evropských městech 70 let od svého založení. A supersportovní vozy se vzpínajícím se koníkem ve znaku nevynechaly ani českou metropoli. Spanilou jízdou přivítaly nejrychlejší modely v historii značky. Nechybělo ani unikátní LaFerrari Aperta, které vzniklo ve značně omezeném počtu.
Když se na jednom místě sejde hned několik nablýskaných krasavců z dílny Ferrari, vždy jde o mimořádnou událost. A Prahou projela ve čtvrtek kolona hned pětatřiceti vozů z Maranella. 

Čtěte také: V Česku bude jezdit supervzácné a superdrahé LaFerrari Aperta. Prohlédněte si ho

Hlavní program akce začal v Trojském zámku. Zde se jejich krásou mohli kochat fanoušci motorismu i další nadšenci z široké veřejnosti. Poté se kolona vydala do sídla společnosti Scuderia Praha, výhradního zástupce značek Ferrari a Maserati pro Českou republiku, aby zde oslavila českou premiéru nejrychlejšího modelu v dějinách značky - kupé Ferrari 812 Superfast.

Přečtěte si: Přivítejte Ferrari 812 Superfast. Jménem nelže, je vážně superrychlé

K vidění byla i perla automobilky, model LaFerrari Aperta. Ten vznikl v omezené sérii pro vybraných 200 zákazníků, devět kusů si pro své účely ponechal výrobce.

Vozy Ferrari budou moci lidé obdivovat i 3. a 4. června na 4. ročníku Chateau Loučeň d'Elegance. Ferrari se stane ústředním motivem této prestižní přehlídky mimořádných vozů. Na zámek Loučeň by se mělo sjet na čtyřicet maranellských vozů.

Nepřehlédněte: VIDEO: První vůz s logem Ferrari vyjel před sedmdesáti lety

Chybět nebudou ani takové skvosty jako typy 250 Boano z roku 1956, 275 GTC (vítěz z Nürburgringu 1966), 365 GTB 4 Daytona, ale také závodní 488 Challenge.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů