Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ferrari se s modelem California T vrací po dvaceti letech k turbomotorům

Naše téma
ČTK, Redakce | 05.03.2014
dalších 9 fotek
Ferrari California T. | foto: Ferrari
Ženeva - Italský výrobce supersportů Ferrari se po dvou desítkách let vrací k přeplňovaným motorům. Osmiválec s turbem firma použila u nového modelu California, který představila na ženevském autosalonu. Do České republiky by se první Ferrari California T mělo dostat v rámci oficiálního představení během května.
Otevřená California se v nabídce Ferrari objevuje již od padesátých let dvacátého století. Je pro ni charakteristické dvoumístné uspořádání a pevná skládací střecha, která vůz za 14 vteřin snadno přetvoří z kupé na elegantní spider.

Ferrari California T.


V kabině pak najdeme například nový displej multimediálního systému s úhlopříčkou 6,5 palce, sedadla potažená luxusní kůží Frau či příplatkový audiosystém o celkovém výkonu 1280 W s dvanácti reproduktory a šestnáctikanálovým zesilovačem.

Srdcem vozu je ale nový osmiválcový motor o objemu 3,86 litru, vybavený dvojicí lehkých turbín s maximálním výkonem 560 koní a točivým momentem 755 N.m. Díky němu vůz zrychlí z klidu na 100 km/h za 3,6 vteřiny, dvoustovku pak pokoří za 11,2 sekundy. Maximální rychlost činí 316 km/h.

Ferrari California T.


Automobilka Ferrari loni vykázala rekordní zisk 264 milionů eur, i když uměle snížila počet vyrobených vozů o pět procent na 6922 aut.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů