Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ferrari má problém. Auta s turbomotory mohou samovolně vzplanout

Naše téma
Redakce | 02.01.2016
Ferrari California T. | foto: Ferrari
Italská automobilka Ferrari má problém se svými novými modely, které pohání osmiválcový motor se dvěma turbodmychadly. Ve Spojených státech kvůli němu musela do servisů svolat 185 kabrioletů California T a také zastavit jejich prodej.
Kromě modelu California T však Ferrari pozastavilo prodej i kupé 488 GTB - samozřejmě ze stejného důvodu.

Podle automobilky mají oba vozy závadu na palivovém systému. Nízkotlaké potrubí totiž v místě napojení k palivové pumpě dokonale netěsní, takže do motorového prostoru může unikat benzín. To samozřejmě zvyšuje riziko požáru.

Problém se tedy týká modelů California T a 488 GTB, které jsou vybaveny stejným - byť na jiný výkon naladěným - přeplňovaným osmiválcem o objemu 3,9 litru.

Ferrari 488 GTB.


Méně práce s řešením potíží bude mít Ferrari s kupé 488 GTB. Tento model se totiž v USA zatím k žádnému z majitelů nedostal, tamní zastoupení tak nemusí svolávat servisní akci jako v případě kabrioletu California T.

Oba modely se znovu začnou prodávat poté, co automobilka u všech vozů vadný díl vymění. Jestli budou muset do servisů i majitelé aut v Evropě, zatím není jasné, lze to však předpokládat. Použité komponenty by totiž měly být stejné.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů