Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Falešné Porsche nabouralo pravé Porsche. Poznáte originál?

Naše téma
Dominik Valášek | 22.02.2017
dalších 10 fotek
Nehoda Porsche Cayenne a Zotye SR9. | foto: CarNewsChina
Zotye SR9 je jednou z mnoha čínských napodobenin věhlasných značek. Čínští vynalézavci si tentokrát „vzali za vzor" Porsche, konkrétně menší SUV Macan. Je potom srandovní ironií osudu, že se jisté čínské řidičce podařilo na silnici trefit právě pravé Porsche.
Incident se odehrál v Šanghaji, a co se přesně stalo, to bohužel nikdo neví. Jasné je jen to, že SR9 byla prakticky nová, což dokládají dočasné registrační značky od dealera.

Čtěte také: První závod aut bez řidičů skončil nehodou

Jediná fotografie k dispozici, která se objevila spolu s článkem na serveru CarNewsChina, neodhaluje ani rozsah poškození obou aut, ačkoliv je docela jasné, že nic drastického se nestalo. Spíš než o rozsah škod jde v daném případě jen o tu ironii, že okopírované Porsche vrazilo do Porsche skutečného.

I když jím byl Cayenne, nikoli vzor v podobě Macanu (podobnost Zotye SR9 s Macanem si můžete prohlédnout v galerii).

Není to ovšem poprvé, co se podobná nehoda, spadající do sekce „to nevymyslíš," v Číně stala. Loni v létě do sebe totiž vrazila dvě prakticky totožná červená SUV.

Čtěte také: Slušné skóre. Řidička na parkovišti nabourala hned šest aut

Jedním byl Range Rover Evoque, tím druhým Landwind X7, tedy naprosto nestydatě okopírovaný Evoque, proti kterému se automobilka Jaguar Land Rover dokonce ohradila soudní žalobou. Ani v tomto případě se ovšem nestalo nic hrozného.

Fotografie z toho setkání najdete v galerii.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů