Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Faceliftovaný Fiat 500X budou pohánět zcela nové motory

Naše téma
Jiří Švamberk | 08.08.2018
foto: Fiat
Italové uvolnili první snímek modernizovaného Fiatu 500X. Kromě klasických změn spojených s faceliftem se zákaznici dočkají nových pohonných jednotek.
Největší z „pětistovek“ završuje čtvrtý rok výroby, z čehož pramení, že nastal čas na facelift. To znamená, že modernizovaný Fiat 500X se dočká nového nárazníku vpředu i vzadu, jiných předních světlometů (podle fotek LED diodových) a nových zadních lamp. Prostě klasika.

V interiéru se změní volant a nový bude také infotainment, který je poslední dobou zřejmě to nejdůležitější, co daný vůz nabízí. S faceliftem pochopitelně přichází také nové čalounění, barvy a nabídka kol. Nicméně zde se na rozdíl do motorů dá pouze spekulovat.


Když už jsme u těch motorů, nový Fiat 500X dostane zcela nové pohonné jednotky, které bude sdílet s modelem Renegade od amerického Jeepu. Mělo by se jednat o litrový tříválec, který disponuje výkonem 88 kW a 190 Nm a novou čtyřválcovou třináctistovkou ve dvou nastaveních. Slabší varianta by měla mít výkon 110 kW, silnější pak 132 kW. Točivý momentu by měl být v obou případech shodný – 270 Nm.  

Nového Fiatu 500X se dočkáme tento podzim, nicméně na výstavě v Paříži to nejspíš nebude, jelikož italský koncern oznámil, že se letošní výstavy nezúčastní.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů