Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Evropská premiéra: Chevrolet ve Frankfurtu ukáže nové Camaro

Naše téma
Redakce | 21.08.2013
dalších 5 fotek
Chevrolet Camaro Z28. | foto: Chevrolet
Frankfurt /FOTOGALERIE/ - Automobilka Chevrolet si pro návštěvníky frankfurtského autosalonu připravila jednu evropskou premiéru. Hlavní hvězdou její expozice totiž bude nejnovější verze páté generace modelu Camaro.
Novinka je podle výrobce nejvýrazněji změněnou verzí od představení současné podoby ikonického amerického "muscle car" ve formě studie v roce 2006. Nové Camaro disponuje zlepšenou aerodynamikou, díky které má účinnější chlazení a lepší stabilitu při vysokých rychlostech. Na přídi najdeme širší dolní mřížku a užší horní mřížku, přičemž funkční větrací otvor na kapotě pomáhá snižovat ohřívání a aerodynamický vztlak. V zadní části charakterizují nový design jinak tvarovaná kapota, horizontální světla a difuzor. Kupé i kabriolet mají zadní spoiler s vestavěnou anténou.

Chevrolet Camaro SS.


Pohon zajišťuje osmiválec o objemu 6,2 litru, který je propojen se šestistupňovou převodovkou, buď manuální, nebo automatickou. V případě použití manuální převodovky činí nejvyšší výkon 432 koní (318 kW) při 5900 ot. /min. a nejvyšší točivý moment 569 N.m při 4600 ot. /min. Kupé s manuální převodovkou zrychlí z 0 na 100 km / h za 5,2 sekundy, kabriolet s manuální převodovkou za 5,4 sekundy.

K změnám došlo i v interiéru a v nabídce komfortních prvků. K dispozici je dálkové bezklíčové ovládání zamykání, přední sedadla Recaro s koženým čalouněním, barevný head-up displej a nové rádio Chevrolet MyLink se sedmipalcovou dotykovou obrazovkou. MyLink umožňuje uživateli vstup do telefonního seznamu, osobních playlistů a fotogalerií svého chytrého telefonu. Propojení je možné prostřednictvím USB, Bluetooth a aux-in. Standardním prvkem výbavy je také zpětná kamera.

Chevrolet Camaro Z28.



Nové Camaro dorazí do vybraných dealerství Chevrolet v Evropě koncem tohoto roku a avizované ceny vypadají na tak výkonné auto s charakterem lákavě. Kupé bude stát od 1 036 100 Kč a kabriolet od 1 166 100 Kč. Ve stejnou dobu se k nám snad dostane i vrcholná verze Z28, kterou výrobce představil letos v březnu. Ta navazuje na slavného předchůdce z konce 60. let. Moderní Z28 pohání motor 7,0 l V8, vyvinutý ve spolupráci s Corvette Racing. Je schopen vyvinout 500 koní (373 kW) výkonu a 637 N.m točivého momentu.

Kromě modernizovaného Camara přiveze Chevrolet do Frankfurtu i jiné novinky, přečíst si o nich můžete v článku "Chevrolet ve Frankfurtu: Bubliny na blatníku a nové prvky výbavy".
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů