Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Moderní „erka" už jsou dvě. Jak českému supersportu sluší modrá barva?

Naše téma
Jan Zajíc | 28.02.2017
dalších 22 fotek
HN R200. | foto: Hoffmann&Novague
Po českých silnicích už jezdí dva supersporty HN R200. Druhý exemplář moderní interpretace škodováckého závodního kupé RS200 dostal tmavě modrou barvu.
O HN R200 jste už jistě slyšeli. Jde o sportovní auto, za nímž stojí dvojice Petr Novague a Marek Hoffmann, pánové, kteří tak chtěli vyseknout jedinečnou poctu legendárnímu závodnímu speciálu Škoda RS200. Pracovali na ní dva a půl roku, přičemž loni v létě se jim povedlo splnit všechny podmínky pro homologaci nutnou k získaní registračních značek.

V září tak první kus, oděný do oranžové metalízy, mohl vyrazit na české silnice.

Čtěte také: Která dnešní auta se mohou stát ceněnou klasikou? Těchto 7 má velkou šanci

Nedávno k prvnímu vozu ale přibyl další exemplář, tentokrát modrý. Kromě laku se liší také jinými koly a interiérem, který se více podobá svému dárci techniky. Zatímco oranžový vůz má interiér vlastní, zakázkový, v modrém kabina zřetelněji vychází z Audi R8 první generace.

Právě na základech německého supersportu totiž R200 stojí, auta sdílejí díly podvozku i pohonu. O pohyb se tak stará uprostřed umístěný atmosférický osmiválec o objemu 4,2 litru. Výkon dosahuje 430 koní a točivý moment vrcholí hodnotu 430 Nm.

Z klidu na stovku R200 zrychlí za 4,5 sekundy a maximálka činí 300 km/h. Oba exempláře mají šestistupňovou manuální převodovku.

Přečtěte si: Proč se škodovky jmenují, jak se jmenují?

Karoserie je samozřejmě nová, je vyrobená z hliníku a doplněná o prvky z uhlíkových vláken. Přední světla pocházejí od Bentley, zadní zase z Lamborghini.

HN R200 si může pořídit praktický každý. Jen je potřeba mít hodně peněz, konkrétně 4,2 milionu korun. A k tomu ještě dárcovské Audi R8. Přestavba pak zabere zhruba tři měsíce.

Novodobé "erko" ale není jediným projektem firmy Hoffmann&Novague. Ta se kromě výroby limitovaných sérií automobilů věnuje také třeba individuálním úpravám vozů. A bez zajímavostí jistě není skutečnost, že ještě na letošní rok tandem Novague Hoffmann chystá další "nové" auto, či lépe řečeno přestavbu.

Taky jste zvědavi, co to bude?
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů