Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Enovate ME-S je dalším čínským elektromobilem, který jde po krku Tesle

Naše téma
Jiří Švamberk | 24.04.2019
Koncept elektromobilu Enovate ME-S | foto: Enovate
Dorazí v roce 2021 a jeho výrobce se chlubí zrychlením z 0-100 km/h okolo 3 sekund.
Enovate je nová automobilka z Číny, která se chce prosadit v segmentu luxusních a rychlých elektromobilů. Jinými slovy, ráda by získala kus prodejního koláče americké Tesly. Našlápnuto má velmi dobře, alespoň pokud lze bilancovat na základě právě představené studie ME Sports (zkráceně ME-S).

Prozatím jde pouze o koncept, ovšem Enovate vypustí sériovou verzi už v roce 2021. A podle prohlášení tiskového mluvčí, představené auto je v podstatě finální podoba. Enovate je nová značka, která se potřebuje etablovat na poli zaběhnutých firem, což vyžaduje haló model, kterým minimálně koncept ME-S je. Zda se však do sériové podoby přetaví také interiér, je ve hvězdách. Oproti exteriéru je až příliš futuristický.
 
Zvenku koncept připomíná Porsche Panamera, ale na tohle jsme si od čínských výrobců tak nějak zvykli. Faktem je, že vypadá nadprůměrně dobře. Snad sériová podoba nepřijde o protisměrně se otevírající dveře.

Koncept elektromobilu Enovate ME-S

 
K použité technice nejsou známé další informace, kromě času z 0-100 km/h za 3 sekundy a pohonu všech kol. Kolik elektromotorů vůz pohání nebo dojezd či výkon, výrobce nezveřejnil.
 
Enovate ME-S má být vybaveno bateriemi s pevným elektrolytem, které nabízejí výrazně delší dojezd a kratší čas nabíjení. Problém je, že ještě žádný velký výrobce nasazení tohoto typu akumulátoru neoznámil, tudíž o věrohodnosti této informace lze pouze spekulovat.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů