Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Emisní limity zase úřadují! Tentokrát to vypadá na konec Peugeotu 308 GT a GTI

Naše téma
Jiří Švamberk | 11.04.2019
dalších 7 fotek
Peugeot 308 GTi. | foto: Peugeot
Vysokou pravděpodobnost potvrzují také finální testy nové generace 308, jejiž sportovní provedení GTI by mělo být už elektrifikované.
Jak to vypadá, emisní limity si žádají další daň. Francouzský automobilový server Largus přišel s informacemi, které tvrdí, že už v průběhu tohoto roku skončí Peugeot 308 GT a 308 GTI. Ukončení jejich výroby by mělo snížit průměrné emise francouzské značky.


 
Výroba Peugeotu 308 GT, jehož zážehová „šestnáctistovka“ generuje 165 kW (225 koní) a normovaných 133 gramů CO2 na jeden km, skončí už v červnu, silnější provedení 308 GTI se 193 kW (263 koní a 148 g/km CO2) zůstane ve výrobním programu pouze do konce roku.
 
Mezi další znepokojující informace pro všechny, kteří si tyto automobily chtěli v blízké budoucnosti koupit, patří ta, že Peugeot současně zastaví nabídku veškerého volitelného příslušenství, protože drtivá většina nabízených prvků výbavy zvyšuje emisní stopu. Podobný scénář se může objevit také u ostatních značek koncernu PSA.

Peugeot 308 GTi.
 
Francouzi však současně informují, že Peugeot dlouho bez svého úspěšného ostrého hatchbacku nebude. Nová generace se má představit už za rok, což ostatně dokazují frekventovaně se objevující špionážní fotky příští verze ve finálním stádiu testování. Neoficiálně by mělo jít o elektrifikovaný model, jehož spalovací motor doplní dvojice elektromotorů. Kombinovaný výkon by se měl pohybovat okolo 300 koní.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů