Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Elektrický Volkswagen si zamluvilo 30 tisíc lidí. Budou na něj čekat skoro rok

Naše téma
Jan Markovič | 06.09.2019
Volkswagen ID.3 | foto: Volkswagen
První edice tohoto modelu ujede na jedno nabití až 420 kilometrů.
Máme splněno, hlásí Volkswagen. Podařilo se mu totiž posbírat 30 tisíc předběžných objednávek na jeho elektrický hatchback ID.3, který má odstartovat elektromobilní revoluci. Zájemci mohli zálohu ve výši 1000 eur (26 tisíc korun) zaplatit od května a zapsat se tak na pořadník k vozu, který ještě ani neviděli a není přesně jasné, kolik bude stát. Prvních 10 tisíc lidí si vůz zabookovalo během jednoho dne. Volkswagenu se tak dohromady podařilo vybrat v přepočtu přes tři čtvrtě miliardy korun.

Podle automobilky si nejvíce zájemců auto našlo v Německu, Norsku, Nizozemsku, Švédsku a Velké Británii. I když se dosažením 30 tisíc objednávek vyčerpala kvóta na ID.3 v první edici, Volkswagen vyzývá další zájemce, aby stále objednávali. Může se totiž stát, že řada lidí svou rezervaci zruší a pak se dostane na další.

To podporuje i fakt, že se na auto bude muset čekat poměrně dlouho. Volkswagen sice svůj očekávaný hit ukáže už příští týden na autosalonu ve Frankfurtu, výroba se ale rozběhne pomaleji. První vozy se začnou vyrábět na konci letošního roku. K řidičům se mají dostat ale až v polovině roku 2020. Pak už ostatní dlouho čekat nebudou, protože Volkswagen chce ve Zwickau rozjet produkci 100 tisíc aut ročně.

Volkswagen ID.3 se bude nabízet ve třech provedeních podle kapacity baterie. Základní dojede 330 km, střední 420 a top 550. Firma se zaručí, že baterie si zachová 70 procent své kapacity po osmi letech nebo 160 tisících ujetých kilometrech. Cena vozu zatím není známá, základní model by ale neměl stát víc než 30 tisíc eur, tedy asi 780 tisíc korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů