Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Elektrický Volkswagen Golf dorazil do Česka. Levný zrovna není

Naše téma
Redakce | 11.06.2014
dalších 6 fotek
Volkswagen e-Golf. | foto: Volkswagen
Praha /FOTOGALERIE/ - Volkswagen uvádí na český trh už druhý elektromobil. Po malém modelu e-up! k nám dorazil také elektrický Golf, který s plně nabitými akumulátory slibuje dojezd až 190 kilometrů. 
Nový Volkswagen e-Golf lze objednávat u prodejců Auto Jarov a Porsche Brno. Základní cena byla stanovena na 899 900 korun a kromě samotného vozu zahrnuje i balíček zákaznických služeb.

Pod kapotou najdeme elektromotor o výkonu 115 koní, díky němuž vůz zrychlí z 0 na 60 km/h za pouhých 4,2 sekundy. Nejvyšší rychlost činí 140 km/h. S plně nabitou sadou akumulátorů má mít e-Golf díky průměrné spotřebě energie 12,7 kWh/100 km akční rádius až 190 kilometrů. Palubní počítač s barevným multifunkčním ukazatelem poskytuje řidiči důležité provozní informace včetně aktuální a průměrné spotřeby energie, stupně rekuperace, zbývajícího dojezdu a úrovně nabití akumulátoru.

Volkswagen e-Golf.



Při rychlonabíjení na veřejných nabíjecích stanicích se na 80 procent kapacity akumulátoru dostanete za 30 minut, nástěnná nabíječka z nabídky příslušenství pro Volkswagen e-Golf pak zajistí plné nabití akumulátorů přibližně za osm hodin. Z běžné domácí elektrické zásuvky trvá nabíjecí proces na 100 procent kapacity přibližně třináct hodin. Součástí sériové výbavy jsou samozřejmě všechny potřebné nabíjecí kabely. Za jízdy je sada akumulátorů nabíjena rekuperací kinetické energie během setrvačné jízdy a brzdění.

Efektivitu využívání dostupné elektrické energie může řidič ovlivnit volbou jízdního režimu ECO nebo ECO+. V módu ECO+ se sníží výkon elektromotoru a vypne se klimatizace s cílem maximalizovat dojezd. Méně dramatický kompromis mezi dojezdem, pohodlím a dynamikou představuje režim ECO, u něhož je nejvyšší rychlost snížena na 115 km/h a klimatizace pracuje se sníženým výkonem. Řidič má ovšem i v těchto režimech kdykoli k dispozici maximální dynamiku, pokud potřebuje například předjet pomalejší vozidlo.

Volkswagen e-Golf.


Sériová výbava zahrnuje automatickou klimatizaci, tempomat, palubní počítač, navigační systém či mobilní informační služby. V ceně jsou obsaženy také dodatečné služby, které zákazníkovi zajišťují mobilitu i nad rámec dojezdu modelu e-Golf. Dojde-li například na cestě k vybití akumulátoru, postará se Volkswagen o odtah vozu k nejbližší nabíjecí stanici – bezplatně až třikrát za rok během prvních dvou let od data prodeje. Na delší cesty si může zákazník po dobu dvou let zdarma vypůjčit vůz do velikosti Golfu s konvenčním pohonem na benzin nebo naftu na 10 dní ročně.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů