Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Elektrické kupé-SUV v Šanghaji ukazuje i Volkswagen. A také jako koncept

Naše téma
Jan Zajíc | 18.04.2017
dalších 21 fotek
Koncept Volkswagen I.D. Crozz. | foto: Volkswagen
Nejzajímavější premiérou šanghajského autosalonu je z českého pohledu jistě představení škodovácké studie Vision E. Elektrické kupé-SUV ale do Číny přivezl také bratrský Volkswagen, který odhalil koncept I.D. Crozz.
Pro německou automobilku je to už třetí studie, která ohlašuje blížící se ofenzívu na poli elektrifikovaných automobilů. Ta by měla odstartovat v roce 2020.

Zatímco první elektrický koncept představoval hatchback budoucnosti (více informací najdete zde) a druhý pak jakýsi minivan (podrobnosti tady), třetí varianta dostala moderní tvary crossoveru, který kombinuje prvky SUV a kupé. Zajímavostí jsou posuvné zadní dveře.

Základem je pochopitelně koncernová platforma MEB pro elektrické vozy. O pohon se starají dva elektromotory - každý z nich má přitom na starost jednu nápravu. Celkový výkon činí 306 koní (225 kW), zrychlení z klidu na stovku je otázkou méně než 6 sekund a maximální rychlost je 180 km/h.

Čtěte také: Elektrická Škoda Vision E je konečně venku. Podívejte se

Pod zajímavě tvarovanou karoserií se také ukrývají akumulátory s kapacitou 83 kWh, které mají zajistit dojezd až 500 kilometrů. Jestli vám uvedené hodnoty připadají povědomé, nešálí vás zrak. Podobně je na tom i zmíněná Škoda Vision E.

Volkswagen dále zmiňuje rychlé nabíjení. Se speciální nabíječkou prý bude možné baterie nabít na 80 procent kapacity za 30 minut.

A protože I.D. Crozz naznačuje budoucnost značky, nechybí ani technologie umožňující autonomní jízdu. Uvnitř pak najdeme futuristický a minimalisticky pojatý interiér s velkým displejem a dotykovými plochami místo klasických tlačítek. V samořízeném režimu se dokonce má volant "uklidit" do palubní desky a zvýšit tak prostor ve čtyřmístné kabině.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů