Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Čínská značka MG přiváží na český trh elektrické kombi. Kufr MG5 ale neohromí

Naše téma
Radek Pecák, Daniel Pecák | 03.10.2023
další 4 fotky
MG představilo v Praze s číselným označením 5 | foto: Daniel Pecák
Zatím je na trhu plno elektrických SUV, ale kombi jezdící bez emisí výfukových plynů bude k dostání až nyní.
Značka MG letos o sobě dává v Česku hodně vědět. Kombi MG5 je třetí ze čtyř jejích novinek pro rok 2023. Tou první bylo SUV HS, následoval elektrický hatchback MG4 a ještě se dočkáme bateriové verze modelu ZS.

Exteriér i interiér nového kombi si můžete prohlédnout v naší komentované fotogalerii.

Kombi MG5 si dělá ambice na to stát, aby hrálo roli rodinného vozu. Ovšem objem kufru jedince trávící svůj volný čas například sportovními aktivitami v přírodě zase tak moc nenadchne. Pojme v pětimístném uspořádání 479 litrů, v případě složení zadních sedaček je k dispozici 1367 litrů.

Zadní opěradlo je rozděleno v poměru 40:60 a po sklopení bohužel nevytvoří s podlážkou zavazadelníku rovný prostor. Potěšitelný je solidní prostor na nohy na zadních sedadlech, ale větší jedinci už budou muset při sezení v druhé řadě sklápět hlavy.

V provozu by MG5 rozhodně nemělo být brzdou. Technické údaje udávají maximální rychlost 185 kilometrů v hodině, zrychlení z nuly na sto nastane již za 8,3 sekundy. To jsou hodnoty vztahující se k silnější variantě pohonného ústrojí.

Verze s delším dojezdem za milion
Motor pohání přední kola a spotřeba podle měření v režimu WLTP činí 17,5 kWh na sto kilometrů. Energii motor čerpá z vysokonapěťové baterie, které jsou k mání dvě různé. Ta s menší kapacitou pojme 50,3 kWh, větší 61 kWh.

Teoretický dojezd v režimu WLTP varianty s větší baterií je tedy 400 kilometrů. Dobíjet je možné stejnosměrným proudem výkonem nejvýše 87 kWh, což není úplně závratná hodnota. I tak lze ale po připojení k rychlodobíjecímu stojanu (nabíjecí konektor se nachází uprostřed přídě) zvýšit stav nabití během 35 minut z původní hodnoty 10 na 80 procent.

Auto se bude v Česku prodávat se čtyřmi různými barvami karosériemi. Bez příplatku získáte bílý lak. Nejlevnější varianta stojí 889 940 Kč. Jde pochopitelně o vůz, v jehož útrobách je zabudována menší z obou nabízených baterií.

Ten, kdo chce získat větší a tedy i delší dojezd na jedno nabití, bude muset u dealera zanechat přinejmenším 999 940 Kč.

Oficiální český start prodejů tohoto vozu je naplánován na 16. října.
Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů