Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Elektrická SUV od Volkswagenu dostanou pohon zadních kol. Dorazí v roce 2020

Naše téma
Daniel Fuglevič | 04.12.2017
dalších 20 fotek
Koncept Volkswagen I.D. Crozz II. | foto: Volkswagen
O rozsáhlém nástupu nových elektrických modelů od Volkswagenu se mluví už dlouho. Nyní se ale objevují další informace. Chystaná elektrická SUV například dostanou pohon zadní nápravy. Ne však kvůli „sportovním“ jízdním vlastnostem, ale hlavně z důvodu konstrukce a šetření místa.
Jak už víme, do roku 2020 chce Volkswagen pořádně rozjet produkci nové řady elektromobilů na základě platformy MEB pro elektrifikované modely. Značka dokonce už spustila odpočítávání dnů do spuštění produkce prvního vozu, hatchbacku I.D. v roce 2019. O rok později chystá dvojici SUV a v roce 2022 také novou generaci slavného mikrobusu. Modely budou vycházet z dříve představených konceptů I.D., I.D. CROZZ a I.D. BUZZ. Prohlédnout si je můžete v galerii.

O zmíněných SUV se přitom nedávno rozpovídal šéf designu Klaus Bischoff v rozhovoru pro britský magazín Auto Express. Jedno SUV má ctít konvenční design této kategorie, přičemž druhé, připomínající koncept I.D. CROZZ, nabídne mnohem sportovnější charakter a zřejmě i svažující se záď podobnou kupé.

U základních verzí obou vozů – a také hatchbacku I.D. – pak bude elektromotorem poháněna zadní náprava. O klasické koncepci pohonu se však nerozhodlo kvůli ideálním jízdním vlastnostem, ale spíše z důvodu konstrukční úspory místa celého ústrojí.

Měli bychom se však dočkat i výkonnějších verzí s dvěma elektromotory, přesněji jedním menším vepředu a dalším větším vzadu, čímž se zajistí pohon všech kol. Celkový výkon elektromotorů by měl přesáhnout 300 koní (220 kW).

Volkswagen již dříve oznámil, že vozy budou mít dojezd na jedno nabití kolem 480 kilometrů.

Plány automobilky počítají už v roce 2020 s produkcí více než 100 tisíc nových elektrických vozů. Vyrábět se budou nejen v Evropě, ale také v USA a Číně.

Trojice nových elektromobilů je však jenom začátkem. Do roku 2022 chce Volkswagen nabízet více než 20 elektrických modelů a v příštích pěti letech vynaloží na elektrickou mobilitu šest miliard eur. V přepočtu tedy asi 153 miliard korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů