Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Eadon Green Black Cuillin: Karoserie připomínající 30. léta ukrývá velkou V12

Naše téma
Dominik Valášek | 10.03.2017
dalších 13 fotek
Eadon Green Black Cuillin. | foto: Eadon Green
Už jste si někdy říkali, jak zajímavé by bylo vytvořit si vůz přesně podle svých představ? Sám si navrhnout jeho křivky, dosadit detaily a pod kapotu namontovat motor podle vlastního výběru? Jistý Felix Eaton to dokázal.
Eatona přitom uhranuly klasiky třicátých let v čele s Alfou Romeo 8C 2900, Bugatti 57 SC Atlantic nebo různými kreacemi od slavných karosářů.

Cena takových aut jej ovšem přiměla přemýšlet nad tím, zda není na trhu náhodou díra pro zcela nový vůz, inspirovaný právě klasikou let dávno minulých.

Čtěte také: Nejdražší lak na světě? Rolls-Royce má barvu s diamantovým prachem

Vznikla proto úplně nová automobilka Eadon Green, jejíž první produkt se představil na ženevském autosalonu. Jedná se o vůz s názvem Black Cuillin a pod tvary ze třicátých let ukrývá techniku a technologie ze současného století.

Pod dlouhou kapotou elegantního sporťáku se širokými blatníky se ukrývá dvanáctiválec. Jeho výrobce ani kompletní údaje zatím nebyly odtajněny, ale měl by mít objem 7 litrů a schopnost rozjet auto na nějakých 270 km/h.

Přečtěte si: Automechanik z Opatovic si postavil vlastní sporťák. Motor má z Felicie

První fotografie interiéru jsou záměrně neucelené, aby neukazovaly příliš, ale lze z nich vyčíst prostor pro dvoučlennou posádku, sedící ve sportovních sedadlech z kůže a Alcantary. Na jednu stranu nechybí moderní vestavěná navigace, na stranu druhou zase luxusní dřevěné obložení.

Vůz v Ženevě je zatím pouze konceptem, nicméně podle automobilky je připraven ke kusové výrobě, přičemž každé auto bude patrně upraveno podle přání zákazníka. Zda Eadon Green zaznamená nějaké objednávky a jaká bude cena, to ukáže teprve čas.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů