Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Dvoumiliontý Defender byl prodán v aukci. Vydělal skoro 15 milionů korun

Naše téma
Redakce | 22.12.2015
Dvoumiliontý Land Rover Defender byl vydražen za více než 14 milionů. | foto: Land Rover
Na začátku nového roku skončí výroba aktuální generace Land Roveru Defender. Blížící se konec legendárního off-roadu britská automobilka připomněla charitativní aukcí jedinečného dvoumiliontého exempláře.
Ten byl vyrobený v květnu tohoto roku v závodu společnosti Land Rover v Solihullu, v němž se slavný teréňák montuje už od roku 1948.

Na výrobě dvoumiliontého Defenderu se podílel tým vyslanců značky a lidí spojených s historií Land Roveru. Tvořili jej například dobrodruh Bear Grylls, ekologická aktivistka a herečka Virginia McKenna a Stephen a Nick Wilksovi, synové zakladatelů společnosti Land Rover.

Dvoumiliontý Land Rover Defender byl vydražen za více než 14 milionů.



Z jubilejního Land Roveru je tak i díky tomu interesantí sběratelský kousek.

Dvoumiliontý exemplář má řadu osobitých a zakázkových designových prvků, například vyrytou mapu pláže Red Wharf Bay, kde byl design původního Land Roveru poprvé nakreslen do písku, a unikátní plaketu s číslem 2 000 000. Také kožená sedadla jsou ozdobena grafikou připomínající Red Wharf Bay, sedadlo řidiče pak je ozdobeno hliníkovou destičkou, podepsanou všemi, kteří se podíleli na výrobě tohoto vozu. Auto má i speciální registrační značky S90 HUE vzdávají hold vůbec prvnímu Land Roveru.

Dvoumiliontý Land Rover Defender byl vydražen za více než 14 milionů.


Sběratelský "Defík" byl nakonec vydražen za 400 000 liber, v přepočtu 14,75 milionů korun. Jedná se pravděpodobně o nejvyšší částku v historii, která byla na aukci za Land Rover nabídnuta. Vůz byl prodán dražiteli z Kataru.

Veškerý výtěžek z prodeje pak má být věnován humanitárním a ekologickým partnerům společnosti Land Rover: Mezinárodní federaci společností Červeného kříže a Červeného půlměsíce (IFRC), která dar použije na pomoc komunitám v jihovýchodním Nepálu a jejich snaze čelit přírodním katastrofám, a nadaci Born Free, která plánuje využít prostředky na podporu programu na záchranu divoké zvěře Project Lion Rover v národním parku Meru v Keni. Projekt poskytuje nezbytné vybavení na ochranu lvů a další divoké zvěře a zapojuje vzdělávací systém a místní komunity do řešení problémů, jako je například pytláctví.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů