Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Důchodce postavil kladivo na Ferrari. Tenhle nenápadný Golf má 600 koní

Naše téma
Jiří Švamberk | 02.07.2018
Volkswagen Golf R s výkonem 600 koní | foto: Carscoops
Říká se, že důchodci řídí v lepším případě Toyotu a jezdí jako s hnojem. No tak tenhle 75letý Brit by s tímto tvrzením rozhodně nesouhlasil. Postavil si totiž VW Golf, jehož výkon dosahuje 600 koní!
Výkon předchozího BMW M135i totiž neodpovídal jeho představám, a tak jej vyměnil za koncernovou čtyřkolku Golf R, kterému okamžitě posunul výkon ze standardních 310 koní na 450 koní. Ale ani tentokrát to nebylo to pravé ořechové. 

Takže ke slovu přišlo turbodmychadlo od specialistů od Turbo Technics, které doplnil mezichladič stlačeného vzduchu, dále na zakázku zkonstruované palivové čerpadlo, schopné dodávat potřebou dávku paliva, nerezový výfuk Miltec a vzduchový filtr od RacingLife. Díky tomu všemu se standardní výkon téměř zdvojnásobil. 

Překvapivé je, že převodovka je standardní DSG, které má pouze nový software. Majitel uvádí, že extrémní výkon zvládá s přehledem. Velmi zajímavé je také to, že upravený Gof R zůstává zcela po stránce vzhledu zcela standardní, tedy až na výše zmiňovaný výfuk Miltec.

Britský důchodce tedy rozhodně nespadá do kategorie nudných řidičů a potvrzuje jiné pravidlo – jednou autař, navždy autař...
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů