Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ducati zaparkoval své nejlepší motorky v Ostravě. Vidět je můžete v OC Futurum

Naše téma
Jaroslav Perdoch | 10.03.2024
dalších 5 fotek
Do Ostravy zavítala výstava motorek Ducati. Březen 2024. | foto: Deník/Jaroslav Perdoch
Historii i současnost značky Ducati si mohou v těchto dnech prohlédnout návštěvníci nákupního centra Futurum v Ostravě. Motocyklový fenomén z Itálie na své putovní expozici představuje nejen legendární model Ducati Cucciolo z roku 1949. K vidění jsou i současné stroje. Na sobotu 23. března je navíc připravený speciální doprovodný program s někdejším jezdcem MotoGP Lukášem Peškem. Výstava potrvá do 29. března.
Návštěvníci nákupního centra Futurum si mohou prohlédnout motocykly se slavnou minulostí či historické kousky Ducati z roku 1958 či 1961. Na výstavě nechybí ani ikonický model Ducati Scrambler 350 z roku 1973.

Výstava motorek Ducati v Ostravě:

Jak uvedli organizátoři opravdovým zážitkem jsou pak stroje, které do expozice zapůjčil jeden z největších sběratelů Ducati na světě Martin Klein. Jedná se o závodní speciály 999R, Panigale V4S několikanásobných mistrů Troye Baylisse a Jorge Lorenza nebo Panigale V4S továrních jezdců Ducati Francesca Bagnaii či Alvara Bautisty.

Kdo z fanoušků Ducati nechce zůstat jen u koukání, může si v sobotu 23. března od 12 hodin vyzkoušet motocykl Ducati pod taktovkou bývalého českého jezdce MotoGP Lukáše Peška. Ten je zároveň testovacím jezdcem Ducati a českým ambasadorem značky.

Kořeny značky Ducati sahají až do roku 1926, kdy vznikla jako rodinná firma založená Antoniem Cavalierim Ducatim a jeho třemi syny Adrianem, Brunem a Marcellem. V té době se ale rodina ještě nevěnovala výrobě motorek, nýbrž kondenzátorů, elektronek a dalších součástek pro výrobu rozhlasových přístrojů. Čas motocyklů přišel až po konci druhé světové války. První motorkou Ducati vyráběnou v Bologni byla Ducati Cucciolo.
Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů