Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

DS3 Cabrio Racing: Citroën vyrobí 200 kusů

Naše téma
Redakce | 18.07.2013
dalších 11 fotek
Koncept Citroën DS3 Cabrio Racing. | foto: Citroën
Londýn /FOTOGALERIE/ - Když se Citroën na víkendovém Festivalu rychlosti v Goodwoodu chlubil pohledným konceptem DS3 Cabrio Racing, nevěděli jsme, jaké s ním má další záměry. Nyní se ale zdá, že francouzská automobilka bude atraktivní "polokabriolet" opravdu vyrábět. Vznikne však jen 200 kusů.
Tvrdí to alespoň renomovaný britský magazín Autocar, který se odvolává na zdroj z vedení Citroënu. Nejmenovaný představitel značky také prozradil, že nyní automobilka zvažuje, na jaké trhy a v jakých počtech Cabrio Racing pošle. I vzhledem k velice omezenému počtu vyrobených kusů ale samozřejmě nepůjde o levnou záležitost, Autocar píše o částce okolo 30 tisíc liber, v přepočtu tedy zhruba 900 tisíc korun. Vůz by se mohl začít prodávat na začátku příštího roku.

Koncept "polokabrioletu" s plátěnou střechou hned na první pohled zaujme matným šedým lakem Moondark, devatenáctipalcovými černě lesklými koly a černě chromovanými prvky na klikách, liště zavazadlového prostoru a zpětných zrcátkách. Auto dostalo přenastavený podvozek, doplňky z uhlíkového vlákna a nové brzdy. Výkon přeplňované šestnáctistovky činí 202 koní.

Interiér se chlubí luxusními materiály - nešetřilo se například kůží - a efektním zpracováním. Typickým rysem konceptu je podle Citroënu možnost velkých úprav dle individuálních přání.

V září se s ním automobilka pochlubí ještě na 65. frankfurtském autosalonu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů