Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Druhá generace modelu Captur bude prvním plug-in hybridem značky Renault

Naše téma
Jiří Švamberk | 27.10.2018
dalších 18 fotek
foto: archiv
Ukáže se příští rok ve Frankfurtu a do prodeje zamíří v roce 2020.
Druhá generace Renaultu Captur, která v současné době podstupuje dynamické testy, bude mít hned z úvodu svého životního cyklu nelehký úkol. Musí se okamžitě stát stejným bestsellerem, jako první generace, které se jen loni prodalo více než 232 tisíc kusů a aktuálně jde o třetí neprodávanější Renault na světě.

K minimálně stejným prodejním číslům má druhé generaci Renaultu Captur dopomoci plug-in hybridní pohon, vůbec první v historii značky Renault. Plug-in hybridní Captur bude využívat zážehového čtyřválcového motoru 1,6, který vyvinuli u japonského Nissanu. S ním bude spolupracovat elektromotor, který nejenže nabídne vyšší točivý moment v případě potřeby, ale novému Capturu také umožní dojezd až 50 km čistě na elektrický pohon.

Konkrétní technické údaje nejsou známy, ale Renault už potvrdil, že akumulátor bude mít kapacitu 9,8 kWh.

Stejný systém se následně představí také u dalších modelů aliance Renault-Nissan-Mitsubishi. Po Capturu, který se objeví příští rok ve Frankfurtu, to bude nový Nissan Qashqai.

Přestože je Captur postaven na platformě Clia, malý Renault, který je dlouhodobě nejprodávanějším modelem francouzské značky, plug-in hybridní pohon nedostane. Místo něho bude využívat konvenčního hybridního pohonu bez možnosti dobíjení z elektrické zásuvky. Nové Clio se představí už v březnu na autosalonu v Ženevě.

V galerii si prohlédněte stávající Captur z roku 2018.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů