Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Dojemný příběh z Itálie. Děti otci tajně zrenovovaly milované auto

Naše téma
Redakce | 13.12.2016
Sedm dětí zorganizovalo tajnou renovaci rodinného Fordu Fiesta. Byl to dárek pro otce, jemuž nedávno diagnostikovali rakovinu. | foto: Ford
Mnoho lidí nevnímá své auto jen jako obyčejný stroj, ale má ho za část rodiny, za věc, k níž se vážou také různé vzpomínky a zážitky. Svůj vůz prostě mají rádi. Stejně jako Ital Carlo Tedeschi, který podstatnou část svého života strávil ve společnosti Fordu Fiesta.
Zažili spolu leccos, což se samozřejmě na stavu malého auta podepsalo. Jenže teď má Tedeschi Fiestu opět jako novou - tajně mu jí totiž nechalo zrenovovat jeho sedm potomků.

Carlo a jeho žena Gianfranca si bílou Fiestu pořídili už před 38 lety, v roce 1978. Koupili ji od prodejce v Sant'llario d'Enza nedaleko svého bydliště a bylo to jediné auto, které si kdy pořídili jako nové. Tedeschi pak v malé Fiestě učil řídit všechny své děti, jimž je dnes 28 až 46 let.

A nejen to. "Fiesta je důležitým členem naší rodiny. Já i moje dvě mladší sestry jsme se v ní nejen učili řídit, ale otec nás v ní i přivezl domů z porodnice," řekl nejmladší syn Paolo (34).

Není divu, že Carlo a Gianfranca označují auto za svoje osmé dítě. Když před dvěma lety lékaři diagnostikovali otci rakovinu, jeho sedm „dalších" dětí se rozhodlo nechat milovaný rodinný vůz zrenovovat.

"Věděli jsme, že jeho snem je mít auto zase jako nové. Bylo s námi na svatbách, na prázdninách, je pro nás jako další bratr nebo sestra. Všichni naše auto znají. Jsme rodina Fiesty," prozradil Paolo.

Tak se děti pustily do pátrání po způsobu, jak vůz důkladně zrenovovat. A nebylo to snadné. Aby totiž mohl vůz získat status veterána a obdržet speciální zlatou plaketu, musí mít jen originální díly. V Itálii přitom například nebylo možné sehnat původní látku na prodřené potahy sedadel.

Zpráva o plánu Tedeschiových dětí se ale donesla až k německému klubu příznivců Fiesty a ti dokázali látku sehnat přes internet. Tedeschiovi byli i čestnými hosty na slavnostním odhalení nové generace Fiesty v Kolíně nad Rýnem.

Nyní má tedy Fiesta sice najeto už 245 tisíc kilometrů, ale vypadá jako nová. A majiteli dělá radost. "Znovu je z ní krásné auto. Kéž by i mě mohli takhle zrenovovat," povzdechl si Carlo.

Poznámka: Ve videu si můžete zapnout anglické titulky.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů