Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Do ČR již dorazily první nové focusy. Ford tak může strhnout plátno z billboardu

Naše téma
Radek Pecák | 15.08.2018
Ford Focus přijíždí do České republiky | foto: Ford
Tuzemské zastoupení automobilky Ford muselo o několik týdnů odložit faktické zahájení prodeje nové generace modelu Focus.
"Pro všechny zájemce o nový Ford Focus tu konečně máme dobrou zprávu. Pro zákazníky v České republice je v tuto chvíli u dealerů a v centrálním skladu k dispozici zhruba 350 exemplářů nové generace tohoto oblíbeného vozu," uvedl pro Automix.cz mluvčí českého zastoupení Fordu Martin Linhart.

Z velkých billboardů, které si značka zaplatila na frekventovaných místech, tak konečně bude moci zmizet modré plátno s nápisem Nový Ford Focus odhalíme již brzy. Pod ním je nepochybně ukrytá fotografie tohoto automobilu. Původně se prodeje focusu měly v Česku odstartovat již během července. Zhruba měsíční zpoždění dodávky již dříve vyrobených exemplářů zavinily podle Linharta administrativní důvody a potřeba přehrání softwaru.

Brzy také podle Linharta dorazí první kusy pro zákazníky, kteří si sestavili vůz podle svých požadavků na motor a prvky výbavy. 

Ceník vozu přitom Ford zveřejnil již v dubnu. Hatchback se stokoňovým zážehovým motorem 1,0 Ecoboost stojí nyní v základní výbavě 369 990 Kč. Za karosářskou variantu kombi se bude připlácet patnáct tisíc korun.

Ford Focus nové generace je postaven na zbrusu nové platformě, kterou po něm využijí i další důležité modely značky. Například příští generace oblíbeného SUV Kuga. Hovoří se rovněž o menším pick-upu, který by měl mít rovněž stejný technický základ jako tento model z kategorie nižší střední třída.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů