Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Divoká a hravá šelma v Paříži

Naše téma
Redakce | 01.10.2012
Jaguar F-TYPE | foto: Jaguar
Paříž /FOTOGALERIE/ – Společnost Jaguar odhalila na pařížském autosalonu model Jaguar F-TYPE, a to společně se všemi podstatnými technickými informacemi.
Zákazníci mají na výběr ze tří modelů tohoto luxusního vozu. Nejrychlejší z modelů Jaguar F-TYPE V8 S zvládá zrychlení z 0 na 100 km/h za 4,3 vteřiny a jeho maximální rychlost je 300 km/h. Předběžná základní cena tohoto prémiového vozu začíná na 1 903 000 Kč.

 „Jaguar je jedním ze zakladatelů segmentu sportovních vozů s velmi bohatým sportovním rodokmenem starým více než 75 let a F-TYPE tuto jiskru znovu zažehl. Není obyčejným sportovním vozem, který se podobá ostatním. Je to sportovní vůz Jaguar: precizní, výkonný, smyslný a plný života,"pochválil svůj výrobek Adrian Hallmark, Global Brand Director.

Mezi hlavní výhody konstrukce luxusního F-TYPU patří torzní a boční tuhost, která zajišťuje maximální agilitu při řízení. Hliníková konstrukce (řízení, brzdové a hnací soupravy) okamžitě reaguje na pokyny řidiče.

Přesné ovládání vozu zajišťují celohliníkové systémy s lichoběžníkovým předním a zadním odpružením s adaptivními tlumiči a rychlým poměrem hřebenové převodovky řízení, které modelům Jaguaru F-TYPE přidávají další dynamické schopnosti.

Šestiválcové modely luxusního Jaguaru F-TYPE doplňuje i osmiválcový model s výkonem 495 koní a točivým momentem 625 Nm. Osmiválcový motor tak dosahuje poměru hmotnosti k točivému momentu 375 Nm/t.

Design Jaguaru F-TYPE určují dvě „srdeční linie", které tvoří přední a zadní náběhy kol. Přední část modelu F-TYPE staví na konceptu C-X16, který byl odhalen v roce 2011. Nejpatrnější podoba je v přední části zaoblené kapoty s mírně vystouplým středem.

Nejdůležitější linie začíná na koncích „žraločích žaber" masky chladiče a pokračuje na přední náběhy, kde ji nejvíce zvýrazňují bixenové světlomety s integrálními LED světly, dále pokračuje přes dveře k zadní části vozu, kde se pozvolna vytrácí.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů