Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Designerské hrátky: Jak může Kodiaq vypadat jako kupé? A jak ve verzi RS?

Naše téma
Redakce | 09.09.2016
dalších 6 fotek
Představa Škody Kodiaq RS. | foto: X-Tomi Design
Teď, když už víme, jaké je první velké SUV od škodovky, nastal čas na další designerské hrátky. Jak by nový Kodiaq vypadal třeba ve sportovní verzi RS? Nebo jako kupé-SUV, o němž se také mluví?
Karosářskou variantu kupé-SUV, tedy "esúvéčko" se dvěma páry dveří, tvary kupé a splývavou zádí, ostatně Škoda už potvrdila. Sice zatím jen pro čínský trh, dá se ale předpokládat, že ji nasadí i v Evropě, kde jsou podobné vozy poměrně populární. Stačí připomenout úspěchy prémiové dvojice BMW X6 a Mercedes-Benz GLE kupé.

Od Kodiaqu odvozené kupé-SUV by se mohlo ukázat už příští rok, spíše však v roce 2018.

Jak by v tomto provedení mohl Kodiaq vypadat, ukazuje ilustrace Juliena Jodryho z Francie, který vytváří podobné představy a vize pro francouzský magazín Auto-Moto.

Škoda Kodiaq jako SUV-kupé.


Zato o Škodě Kodiaq ve sportovní verzi RS se zatím opravdu jen spekuluje. Pokud nakonec vznikne, pod kapotou se zřejmě objeví přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec, jehož výkon by mohl překročit 300 koní. Kodiaq RS však dorazí nejdříve v roce 2018. "Diskutujeme o tom. Větší modely mají pro verze RS potenciál. Nejde o otázku techniky, umíme to, ale musíme si být jisti obchodní stránkou," řekl už dříve britskému magazínu Auto Express šéf automobilky Bernhard Maier.

Zatím nejvýkonnější potvrzenou motorizací pro Kodiaq je dvakrát přeplňovaný naftový dvoulitr o výkonu 240 koní, který se v nabídce objeví příští rok.

Představa Škody Kodiaq RS.



Představu o "eresu" vytvořil maďarský grafik X-Tomi, který autu virtuálně snížil podvozek, přidal lemy blatníků a ochranné lišty prahů v barvě karoserie, černé kryty vnějších zpětných zrcátek, černou masku chladiče a velká kola v RS designu.

Stejný grafik si současně pohrál také s myšlenkou na Kodiaq ve stylovém provedení Monte Carlo.

Jeho vize navazuje na ostatní modely Monte Carlo, auto tedy dostalo černé doplňky, zejména kola, masku chladiče, zrcátka a střechu.

Představa Škody Kodiaq ve verzi Monte Carlo.


Otázkou však je, jestli česká automobilka s Kodiaqem Monte Carlo vůbec počítá. Současná vlajková loď, model Superb, vedle něhož se Kodiaq zařadí, totiž sice podobné stylové provedení má, říká mu ale SportLine. Stylová varianta Škody Kodiaq každopádně dorazí takřka s jistotou.

Už dávno není tajemstvím, že mladoboleslavská automobilka příští rok odhalí druhou generaci Yetiho, která bude blízce příbuzná se Seatem Ateca (test najdete zde). Jak by to ale vypadalo, kdyby se v případě Kodiaqu role obrátily a Seat ze škodováckého SUV vytvořil svůj model?

Škoda Kodiaq převlečená za Seat.


To se pokusil ukázat grafik Theophilus Chin z Malajsie, který vzal Kodiaq a převlékl jej právě za Seat. Vůz tak dostal přední světlomety z Atecy, zadní pak osadil odlišnou grafikou. Jiná je také maska chladiče a nárazník s níže umístěnými mlhovkami. I design kol odpovídá nabídce Seatu.

Jestli ale velké SUV s logy španělské automobilky opravdu může brzy vzniknout, to zatím není ani trochu jisté.

ČTĚTE TAKÉ: Kodiaq má po berlínské premiéře. Jaký je naživo? A co chystá Škoda dál?
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů