Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Dánští hodináři "vrací život" sešrotovaným Mustangům. Výsledek je úchvatný

Naše téma
Dominik Valášek | 14.12.2017
dalších 10 fotek
REC Watches P-51 Collection. | foto: REC Watches
Velká spousta historických Fordů Mustang skončila během dlouhých desetiletí v propadlišti dějin coby smutné vraky, které již nepůjdou opravit. Nadšenci Christian Mygh a Jonathan Kamstru z dánské firmy REC Watches jsou ovšem přesvědčeni o tom, že každý Mustang má za sebou příběh, který je třeba vyprávět.
Právě proto oba hodináři cestují po celém světě, aby hledali pozůstatky Mustangů, kterým již není pomoci. Z jejich dílů potom vznikají stovky unikátních, ručně vyrobených hodinek s příběhem.

Nejen, že se každý ciferník pyšní rokem výroby a sériovým číslem konkrétního vozu, ale ke každým hodinkám náleží i video, dokumentující historii onoho Mustangu, z jehož dílu je vyroben ciferník automatických hodinek. Christian a Jonathan pátrají po původních majitelích, hovoří s nimi a sbírají i dobové fotografie. Kromě toho si může každý dodat i svoje vlastní díly, ze kterých budou hodinky vyrobeny.

Patřičně doladěný je i samotný vzhled. V patinovaném ciferníku se nachází dvojice budíků, která jako by pocházela přímo z přístrojové desky Mustangu ze šedesátých let. Jeden ukazuje stav natažení strojku, druhý potom klasické hodiny, spojené s datem.

Ceny unikátních náramkových hodinek, nazvaných P-51 Collection podle druhoválečného letounu P-51 Mustang, se pohybují od 32 000 korun výš. Kromě hodinek z Mustangu nabízí REC Watches ještě kousky vyrobené z Mini Cooperů a z Porsche 911.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů