Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Další velké Mini: Nový Clubman výrazně narostl, jeho koncept míří do Ženevy

Naše téma
Redakce | 26.02.2014
dalších 7 fotek
Koncept Mini Clubman. | foto: Mini
Praha /FOTOGALERIE/ - Nová generace Mini samozřejmě přijede také v "kombíkovém" provedení Clubman. Poprvé se ukáže na březnovém autosalonu v Ženevě. A i když jde jen o koncept, dá se očekávat, že produkční verze nebude příliš odlišná.
Nový Clubman vyznává stejnou strategii jako standardní nové Mini. Je tedy zase o něco větší než předchůdce - konkrétně je o 26 centimetrů delší a o necelých 17 centimetrů širší. Na délku teď vůz měří 4223 milimetrů, na šířku 1844 a vysoký je 1450 milimetrů.

Vzhledově však jde o typické Mini, byť s náležitě omlazenou vizáží. Klasické poznávací znaky, mezi něž patří šestiúhelníková maska chladiče, boční okrasné mřížky, spodní černý ochranný pás po obvodu karoserie a typické světlomety, zůstávají. Nejnápadnějším prvkem na zádi jsou charakteristické dělené zadní dveře. Zajímavou novinkou jsou horizontálně orientovaná zadní světla.

Koncept Mini Clubman.



Klasiku, ale tentokrát ve skutečně moderním kabátu, najdeme i uvnitř. Interiéru jako obvykle dominuje velký kruhový centrální přístroj, který nabízí nově navržené uživatelské rozhraní.

Kabina konceptu skutečně vyhlíží futuristicky, je tedy otázkou, nakolik se bude lišit její provedení u sériové verze. Ani běžné Mini navíc tak odvážné uvnitř není.

Koncept Mini Clubman.


K technice, použitému pohonu ani dostupnosti nového Clubmana se zatím automobilka nevyjádřila. Ale bližších informací se jistě dočkáme brzy, vždyť ženevský autosalon začíná už příští týden.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů